Βασισµένο σε αληθινά γεγονότα, σε µαρτυρίες απλών ανθρώπων που βρέθηκαν αντιµέτωποι µε τον εµφύλιο πόλεµο στην Ελλάδα, το βασισμένο σε αληθινά γεγονότα αυτό ιστορικό µυθιστόρηµα θα σας γυρίσει πίσω στον χρόνο σε µια άλλη, ζοφερή εποχή και θα σας γεµίσει µε σκέψεις για το τι τελικά έχει πραγµατική αξία στη ζωή µας. Το βιβλίο κέρδισε το 2ο Βραβείο στον διαγωνισμό Video Poetica

Πατελιδάς Χαλκιδικής, 1946. Ο εμφύλιος έχει ξεκινήσει και συγκλονίζει τους κατοίκους του μικρού χωριού. Οι αντάρτες «μπουκάρουν» στα σπίτια κλέβοντας και σκοτώνοντας όσους είναι ενάντια στον αγώνα τους. Ο Στέλιος Ρούσσος, ενώ ετοιμάζεται να παντρευτεί την αγαπημένη του Ειρήνη, πέφτει θύμα των ανταρτών μαζί με τον αδελφό του Τάσο. Ο πόλεμος αυτός, ο αδελφοκτόνος, είναι αγριότερος από τον προηγούμενο και δεν γνωρίζει συγγενείς και φίλους.

Ο Γιάννης Φαρδογιάννης χάνει τον φίλο του Στέλιο και αναγκάζεται να φύγει από το χωριό, με την οικογένειά του, λόγω των ανταρτών. Θα έχει την τύχη να γνωρίσει τον Χρήστο – και αυτός από την ίδια περιοχή – και να αναπτύξει μια φιλία μαζί του. Ο Χρήστος Δρούγκας βιώνει κι αυτός, έντονα, τον πόλεμο με την δολοφονία του δασκάλου του και τις θηριωδίες και των δύο πλευρών.

Εν μέσω ενός σπαρακτικού και αδελφοκτόνου πολέμου αυτοί οι νέοι προσπαθούν να επιβιώσουν, να ξεχάσουν, να γιατρευτούν, να ερωτευθούν και να συνεχίσουν να ζουν.

Ο εμφύλιος πόλεμος θα αλλάξει και θα καθορίσει την μοίρα αυτών των παιδιών και ενός ολόκληρου λαού.

μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο:https://www.pigi.gr/product/koinoniko-enas-filos-apo-ta-palia/