Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων έχει ξεκινήσει ήδη από την Κυριακή σε χωριά της Καρδίτσας, με τους αγρότες να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για κινητοποιήσεις και μπλόκα μέχρι και στη Θεσσαλονίκη από τις αρχές του Φεβρουαρίου.

Τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων κάνουν κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, του εμπορικού κινήματος και τους αυτοαπασχολούμενους για ευρύ συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα εξαγγείλουν, με το μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Καρδίτσας, Κώστα Τζέλα, να δηλώνει στο ThessToday.gr ότι «μέχρι την Πέμπτη θα έχουμε βγάλει σε όλο τον νομό της Καρδίτσας τρακτέρ και ίσως πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία».

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τζέλας εκτίμησε πως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου τρακτέρ θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης, καθώς οι αγρότες της Β. Ελλάδας που είδαν τις σοδειές τους να καταστρέφονται από την επέλαση του «Ιανού», ζητούν άμεσα αποζημιώσεις και μέτρα προκειμένου να στηριχθούν από τις πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Τα αιτήματα των αγροτών

Τα βασικά αιτήματα που διεκδικούν οι αγρότες σύμφωνα με τον κ. Τζέλα είναι: «Αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες λόγω του «Ιανού» καθώς υπάρχουν πολλοί που δεν έλαβαν τα χρήματα που τους υποσχέθηκαν. Αντιπλημμυρικά έργα. Οι χαμηλές τιμές των προϊόντων και το κόστος παραγωγής με «αιχμή δόρατος» το πετρέλαιο, διότι δεν υπάρχει αγροτικό. Οι απώλειες του αγροτικού εισοδήματος λόγω της πανδημίας, καθώς και για την Υγεία διότι ως αγρότες διεκδικούμε δωρεάν και δημόσια υγεία παντού. Δεν έχουν δυναμώσει ούτε τα κέντρα Υγείας ούτε τα Νοσοκομεία για αντιμετωπιστεί σωστά ο κορωνοϊός».

Πηγή: agronewsbomb.gr