Μετά την σκανδιναβική κουλτούρα ο δημιουργός του δημοφιλέστατου Vikings ετοιμάζεται να ασχοληθεί και με την αρχαία ελληνική ιστορία. Το Deadline με αποκλειστικό του δημοσίευμα αναφέρει πως ο Michael Hirst, που στο παρελθόν μας χάρισε και το The Tudors, ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο, σε ένα project που ξεκίνησε η νεοσύστατη εταιρία παραγωγής Starling Television.

Συγκεκριμένα, o διάσημος δημιουργός, σκηνοθέτης και παραγωγός έχοντας στις πλάτες του την επιτυχία των Βίκινγκς γράφει πυρετωδώς αυτόν τον καιρό το σενάριο για τον πιλότο της σειράς. Τα γυρίσματα, μάλιστα, αναμένεται να γίνουν στην Ελλάδα με τον όμιλο του ΑΝΤ1 στη συμπαραγωγή, μαζί με τις G5 Fiction και ZDF Enterprises.

Μην μπερδεύεστε όμως με μια άλλη σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο, αυτή που ετοιμάζει εδώ και πάνω από ένα χρόνο το Netflix, με πρωταγωνιστή τον Ben Wishaw και υποτίθεται πως τα γυρίσματα θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει ήδη. Από εκείνο το μέτωπο διατηρείται “σιγή ιχθύος”.

Να θυμίσουμε πως η πιο διάσημη κινηματογραφική παραγωγή του Έλληνα στρατηλάτη είναι αναμφίβολα το “Alexander” του 2004 σε σκηνοθεσία Oliver Stone με τον Colin Farrell στον ομώνυμο ρόλο και τους: Angelina JolieAnthony Hopkins, Val Kilmer και Rosario Dawson.

Ωστόσο, δεν αφήνει εντελώς πίσω το σκανδιναβικό “παιδί” του καθώς στα σκαριά βρίσκεται ήδη η sequel/spin-off σειρά, Vikings: Valhalla, η οποία θα προβληθεί εντός του 2021 στο Netflix.

Πηγή: https://unboxholics.com