Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας θαα συναντηθεί με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για τη εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορρέλ στο πλαίσιο των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και με στόχο την αποκλιμάκωση στην Ανατολική  Μεσόγειο και την επαναπροσέγγιση με την ΕΕ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος συγκεκριμένα: «θα έχω μια μακρά συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας. Προσπαθούμε να δεσμευτούμε και να κινηθούμε για καλύτερη κατανόηση. Οι ηγέτες του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλαν ένα σαφές μήνυμα προθυμίας να συνεργαστούν με την Τουρκία σε μια καλύτερη γειτονία, αλλά όπως και με το τάνγκο πρέπει να είναι δύο για να είναι καλοί γείτονες. Θα προσπαθήσουμε. Και φαίνεται ότι η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλύτερη από το περασμένο καλοκαίρι. Ας ελπίσουμε ότι η συνάντηση με τον υπουργό Τσαβούσογλου θα είναι τουλάχιστον μεγαλύτερη από αυτήν που είχαμε στη Μάλτα, κατά τη διάρκεια του Αυγούστου που διήρκεσε περίπου μία ώρα. Ας δούμε αν μπορούμε να αλλάξουμε τη δυναμική. Ελπίζω ότι θα το κάνουμε».

Ακολούθως αναμένεται να έχει συναντήσεις με τους Επιτρόπους Βαρχέλι (διεύρυνση) και Γιόχανσον (εσωτερικών), αλλά και τον Αντιπρόεδρο Μ.Σχοινά και αντικείμενο το μεταναστευτικό, αλλά και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021, θα συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ, στην έδρα της συμμαχίας και, τέλος, με την ομόλογό του του Βελγίου Σοφί Βιλμές.

Πηγή: real.gr