Η ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι κυκλοφόρησε την Τρίτη ένα βίντεο διάρκειας δύο ωρών με λεπτομέρειες για ένα πολυτελές ακίνητο στη νότια ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας που φέρεται να ανήκει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο επικριτής του Κρεμλίνου, ισχυρίζεται ότι η ιδιοκτησία του Πούτιν κόστισε 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια (1,1 δισεκατομμύρια ευρώ) και πρόκειται για “με τη μεγαλύτερη δωροδοκία στην ιστορία”.

Το βίντεο, κυκλοφόρησε λιγότερο από δύο ημέρες μετά τη σύλληψη του Ναβάλνι στο αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας, ο οποίος στη συνέχεια φυλακίστηκε.

Ισχυρίζεται ότι το ιδιωτικό κτήμα είναι 39 φορές μεγαλύτερο από το Μονακό. Μεταξύ των εγκαταστάσεων λέγεται ότι μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα παγοδρόμιο και αμπελώνες, με το εκτεταμένο αρχοντικό που περιέχει ένα θέατρο και ένα καζίνο.

Περιγράφεται ως το «ακριβότερο παλάτι στον κόσμο», το συγκρότημα εκτείνεται σε περίπου 7.800 εκτάρια (περίπου 19.300 στρέμματα) και περιλαμβάνει επίσης μια εκκλησία, ένα αμφιθέατρο, μια τσαγερί και ένα ελικοδρόμιο. Το παλάτι φέρεται να χρηματοδοτήθηκε μέσω ενός περίπλοκου συστήματος διαφθοράς που εμπλέκει τον εσωτερικό κύκλο του Πούτιν ως αντάλλαγμα για χάρη.

“Είναι η πιο μυστική και καλά φυλασσόμενη εγκατάσταση στη Ρωσία, χωρίς υπερβολή”, λέει ο Ναβάλνι στο βίντεο. “Αυτό δεν είναι εξοχικό σπίτι, δεν είναι εξοχικό σπίτι, δεν είναι κατοικία – είναι μια ολόκληρη πόλη ή μάλλον βασίλειο. Έχει απόρθητους φράκτες, το δικό του λιμάνι, τη δική του ασφάλεια, μια εκκλησία, το δικό του σύστημα αδειών, μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, και ακόμη και το δικό της συνοριακό σημείο ελέγχου. Είναι σαν ένα ξεχωριστό κράτος μέσα στη Ρωσία. Και σε αυτήν την πολιτεία υπάρχει ένα ενιαίο και αναντικατάστατο τσάρο. Τον Πούτιν. ”

Πηγή: naftemporiki.gr