ΚοινωνίαΟικονομία

Σταϊκούρας: Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή οι ρυθμίσεις για επιδότηση παγίων δαπανών, ενοίκια και επιταγές

Την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή η ρύθμιση για την κρατική επιδότηση των παγίων δαπανών των επιχειρήσεων όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

“Θα  δύναται να υπάρχει κρατική  ενίσχυση με τη μορφή της  επιδότησης παγίων δαπανών. Θα αφορά σε επιχειρήσεις κλάδων που επλήγησαν και είχαν και ζημιά κατα καθώς δεν κατάφεραν να καλυφθούν οι πάγιες δαπάνες τους. Είμαστε σε φάση τεχνικής επεξεργασίας του μέτρου και σε συζήτηση με την Ευρώπη. Παράλληλα γίνονται διαπραγματεύσεις για  υψηλότερα όρια χρηματοδότησης και νέα ενίσχυση για τις επιχειρήσεις” είπε και γνωστοποίησε ότι στο ίδιο νομοσχέδιο θα συμπεριλαμβάνονται ρυθμίσεις για ενοίκια και επιταγές.

Ο υπουργός Οικονομικών εγκάλεσε το Κίνημα Αλλαγής για ανευθυνότητα και για ακοστολόγητες προτάσεις τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κράτησε όρθια την κοινωνία και τις επιχειρήσεις με μέτρα ύψους 24 δισ. ευρώ το 2020  και 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2021.

“Θα είμαστε εδώ ως Υπουργείο Οικονομικών για όσο χρειαστεί και όπως χρειαστεί . Και το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να έχει ό,τι ζητήσει εκτός του προϋπολογισμού του για την ενίσχυση των δημοσίων δομών Υγείας” είπε.

Πηγή: real.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button