Το γεγονός ότι η Pfizer/BionTech καθυστερεί με την παραγωγή των εμβολίων καυτηρίασε ο βουλευτής της ΝΔ και γιατρός Γιώργος Βαγιωνάς, επισημαίνοντας ότι είναι υπαιτιότητα της Ευρώπης. Αυτό που σίγουρα πρέπει να γίνει όπως τονίζει, είναι να εμβολιαστούν οι πολίτες από το ίδιο εμβόλιο και κατά τις 2 δόσεις. Σε γενικές γραμμές, είπε ο κ. Βαγιωνάς ότι είναι ικανοποιημένος από το 1,33 τοις εκατό των εμβολιασμών μέχρι στιγμής. Όπως όμως διευκρίνισε οι ρυθμοί αυτοί θα πρέπει να επιταχυνθούν γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα φτάσουμε στο τέλος του χρόνου.

Ως τα τέλη Μαΐου θα εμβολιαστούν 4 εκ. πολίτες, δήλωσε ο κ. Βαγιωνάς, ξεχωρίζοντας τα ποσοστά από τον πραγματικό αριθμό των ελλήνων πολιτών. Σε ένα μήνα από σήμερα θα έχουμε εμβόλια δύο εταιριών, όπως εκτίμησε ο βουλευτής.

Όσον αφορά τα εμβολιαστικά κέντρα, που τα περισσότερα λειτουργούν σε νοσοκομεία, ο κ. Βαγιωνάς παραδέχτηκε ότι χρειαζόταν αρχικά η εμπειρία. Δεν υπάρχει κίνδυνο για όσους προέρχονται αλλά θα αναπτυχθεί το δίκτυο εμβολιασμών σε επιπλέον σημεία που θα πολλαπλασιάσουν τον αριθμό των εμβολιαζόμενων.

Σε ερώτηση για το αν είναι αναγκαίο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο κυβερνητικός βουλευτής απάντησε ότι «πρόκειται για καταγραφή ουσιαστικά, που σωστά ο πρωθυπουργός έθεσε ως πρόταση για να κινηθεί γρήγορα ο τουρισμός». «Άλλωστε, για τους αρνητές των εμβολίων να αντιπαραβάλλω ότι πρέπει να σκεφτούν καλά την επιβάρυνση του κράτους σε κάθε ΜΕΘ που καταλαμβάνεται», πρόσθεσε ο κ. Βαγιωνάς.