Η… γυάλινη σφαίρα της δημοφιλούς αμερικανικής σειράς Simpsons αποδεικνύεται και πάλι ακριβής, αυτή τη φορά με αφορμή την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, επιβεβαιώνοντας ότι το «η ζωή μιμείται την τέχνη» δεν λέγεται τυχαία.

Αυτήν την εβδομάδα, για παράδειγμα, οι χρήστες των κοινωνικών μέσων δεν μπόρεσαν να παραβλέψουν τις εκκωφαντικές ομοιότητες ανάμεσα στην εμφάνιση της νέας αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και σε εκείνη της Λίσα Σίμπσον από ένα μακρινό επεισόδιο του 2000.

Στο επεισόδιο «ο Μπαρτ για το Μέλλον», η αδελφή του Λίσα, αναλαμβάνει την προεδρία λέγοντας τη διάσημη -πλέον- ατάκα: «Όπως γνωρίζετε, έχουμε κληρονομήσει μια σημαντική κρίση προϋπολογισμού από τον Ντόναλντ Τραμπ».

Στο επεισόδιο αυτό, μάλιστα, η Λίσα φορούσε ένα μοβ κοστούμι και μαργαριτάρια.

Ακριβώς την ίδια επιλογή έκανε η Χάρις στην ορκωμοσία της Τετάρτης. Και με δεδομένο ότι η Χάρις ανέλαβε την αντιπροεδρία αμέσως μετά τη διοίκηση Τραμπ, οι συγκρίσεις από τους τηλεθεατές ήταν εύλογες.

Οι ομοιότητες όμως δεν σταματούν εδώ. Την Τετάρτη, τον ρόλο του οικοδεσπότη μιας ψηφιακής συναυλίας που στόχο είχε να εντείνει το μήνυμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν για εθνική ενότητα σε μια περίοδο κρίσης ήταν ο Τομ Χανκς.

Στο «The Simpsons Movie» του 2007, ο Τομ Χανκς κάνει ένα σύντομο πέρασμα από την ταινία προτείνοντας ένα νέο Γκραν Κάνιον στο Σπρίνγκφιλντ, την πόλη της οικογένειας Σίμπσον.

«Γεια. Είμαι ο Τομ Χανκς. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία της, έτσι δανείζω λίγη από τη δική μου», λέει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φανατικοί των Simpsons «βλέπουν» ιδιότητες μελλοντολόγου στη σειρά.

Η μακροζωία του σόου μάλιστα και η σεναριακή του φαντασία έχουν γίνει αντικείμενο σχολιασμού και σε άλλες κωμωδίες, μεταξύ αυτών και στο επεισόδιο του «South Park»: «Οι Simpsons το έκαναν ήδη».

Όταν ο σεναριογράφος της σειράς Νταν Γκρίνι ρωτήθηκε το 2016 πώς προέβλεψε την προεδρία Τραμπ τόσο νωρίς, απάντησε στο The Hollywood Reporter: «Ήταν μια προειδοποίηση στην Αμερική».

«Αυτό απλώς φάνηκε ως το τελευταίο λογικό βήμα πριν πιάσει πάτο. Επελέγη επειδή ήταν συνεπές με την εικόνα μιας Αμερικής που παραλογίζεται», πρόσθεσε.

Πηγή: cnn.gr