Αποκλείει το γεγονός των πρόωρων εκλογών ο βουλευτής της ΝΔ στη Χαλκιδική Γιώργος Βαγιωνάς. Κι αυτό παρά τον ανασχηματισμό, καθώς όπως λέει αφενός πρέπει η χώρα να ξεπεράσει τις δυσκολίες και αφετέρου να εξεταστεί η οικονομική πορεία της Ελλλάδος σε συνάρτηση με όλη την Ευρώπη, που μοιράζει αυτή τη στιγμή χρήματα στα κράτη μέλη με σκοπό να αξιοποιηθούν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Όσον αφορά τον ανασχηματισμό, ο κ. Βαγιωνάς μίλησε για ενίσχυση της κοινοβουλευτικής ομάδας με την προσθήκης των υφυπουργών. «Γενικά ο πρωθυπουργός έκανε διορθωτικές κινήσεις και τίποτα περισσότερα. Εγώ δεν τον συνδυάζω με εκλογές τον ανασχηματισμό. Τώρα έχουμε επιδημία και είμαστε χώρα καθαρή. Αλλά, έχουμε μπροστά μας τα οικονομικά ζητήματα τώρα. Πώς θα γίνουν εκλογές; Ξυπόλητοι στα αγκάθια θα πάμε»;, ανέφερε.

Ο βουλευτής ρωτήθηκε για το νέο εκλογικό νόμο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συμφώνησε απόλυτα με τις αλλαγές, λέγοντας που ένας άνθρωπος που παίρνει ποσοστό 40 τοις εκατό να μην γίνεται δήμαρχος. «Η απλή αναλογική είναι καταστροφή, δεν είναι αρχή της δημοκρατίας», είπε.

 

Για τα Ελληνοτουρκικά

Σχολιάζοντας τις σχέσεις  με τη γείτονα, ο βουλευτής επανέλαβε την πάγια θέση του ότι ποτέ η Γερμανία για παράδειγμα δεν ήταν φιλελληνική, όπως και άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Σύμφωνα με τον βουλευτή, η κάθε χώρα κοιτάζει τα συμφέροντά της. «Με την Τουρκία δεν κάνουμε διάλογο, Διαπραγμάτευση κάνουμε», ανέφερε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλες οι αποφάσεις είναι προαποφασισμένες και εκ μέρους της Ευρώπης και εκ μέρους της Τουρκίας. Θυμίζουμε ότι σήμερα ξεκίνησαν στην Κωνσταντινούπολη με την πραγματοποίηση του 61ου γύρου οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, οι οποίες «δεν είναι διαπραγματεύσεις ούτε έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα», σύμφωνα με την κυβέρνηση