Ο Gregory Ramos ομολόγησε την ενοχή του για ανθρωποκτονία α’ βαθμού και την Παρασκευή καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 45 ετών, που θα επανεξεταστεί μετά από 25 χρόνια ενώ θα είναι σε αναστολή για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο Ramos, 17 ετών σήμερα, ήταν 15 ετών το 2018 όταν ενεπλάκη σε καβγά με την μητέρα του για τους βαθμούς του στο σχολείο. Ο ίδιος παραδέχθηκε πως στραγγάλισε την 46χρονη Gail Cleavenger, μετά τηλεφώνησε σε δυο φίλους του να τον βοηθήσουν να θάψει το πτώμα και σκηνοθέτησε ληστεία στο σπίτι.

Στη δίκη, ο δικηγόρος του 17χρονου ανέφερε πως έχει μετανιώσει για έγκλημά του και προσπαθεί να βελτιωθεί μέσα στη φυλακή.

«Είναι φοβερά μεταμελημένος και μετανιώνει τις πράξεις τους κάθε μέρα», είπε ο Matthew Phillips, προσθέτοντας πως ο 17χρονος «προσπαθεί να γίνει παραγωγικός, ενώ βρίσκεται προφυλακισμένος, τελείωσε το σχολείο του».

Ο Gregory Ramos κάλεσε την αστυνομία όταν έφτασε στο σπίτι του από το σχολείο, στις 2 Νοεμβρίου 2018. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, τους είπε πως όταν γύρισε σπίτι κατάλαβε ότι έχει γίνει ληστεία. Επίσης υποστήριξε πως η μητέρα του έλειπε, αλλά το αυτοκίνητό της βρισκόταν ακόμη στο δρόμο.

Κατόπιν ανακρίσεων, άλλαξε την ιστορία του, λέγοντας πως οι δυο τους μάλωσαν για έναν κακό βαθμό που πήρε στο σχολείο και πως στη διάρκεια του καβγά, την στραγγάλισε. Όπως είπε, χρειάστηκε περίπου 30 λεπτά για να το καταφέρει. Αμέσως μετά τηλεφώνησε σε δυο φίλους του για να το βοηθήσουν να καλύψει την δολοφονία.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Ramos ήταν δακρυσμένος όταν πολύ φορτισμένος συναισθηματικά όταν άκουσε την καταδικαστική απόφαση, ζητώντας ταυτόχρονα συγγνώμη από τους συγγενείς του για τις πράξεις του αλλά δεν προσπάθησε να δικαιολογηθεί.

Πηγή: www.lifo.gr