Στη Xalkidiki Politiki μίλησε ο Κώστας Σγουρής για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για την προεδρία της ΕΠΣ Χαλκιδικής. Η αγάπη που έχω για το ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής, το οποίο υπηρετώ από διάφορους χώρους εδώ και πολλά χρόνια, ήταν ο κύριος λόγος που με ώθησε σε αυτή την απόφαση. Είναι φυσιολογικό και πρέπει το ποδόσφαιρο να το διαχειρίζονται άνθρωποι που το γνωρίζουν και έχουν ασχοληθεί με αυτό και μέσα από τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκτούν, να προσφέρουν ώστε να βελτιώνεται”, τόνισε ο κ. Σγουρής.

”Είναι σαφές πως το ποδόσφαιρο και ο τρόπος λειτουργίας του έχει φτάσει στον πάτο. Γενικότερα, το ποδόσφαιρο μας είναι σε αυτή τη φάση διότι πλέον δεν υπάρχει υγεία και βασίζεται μόνο στις παροχές που δίνονται από διάφορους παράγοντες που αποφασίζουν να ασχοληθούν. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, κανένας προγραμματισμός, καμία προοπτική με αυτό το τρόπο για να συνεχίσει και κάθε χρόνο όλο και λιγότερες ομάδες συμμετέχουν στα πρωταθλήματα”, ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΠΣ Χαλκιδικής.

”Μέχρι να προκηρυχθούν οι εκλογές και όλο αυτό το διάστημα προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με τα σωματεία, να ανταλλάξουμε απόψεις, να τους ακούσουμε, γιατί ξέρουν τα προβλήματα καλύτερα απ΄ όλους και να τους καταθέσουμε τη δική μας πρόταση”.  

Ο Κώστας Σγουρής δεν έκρυψε την πικρία του για το γεγονός πως πρωταθλήματα, όπως αυτό της Football League, παραμένουν στον πάγο, ωστόσο ανέφερε πως βιώνουμε κάτι πρωτόγνωρο και η υγεία είναι πάνω απ’ όλα. ”Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Σε πρώτη γραμμή μπαίνει η υγεία. Με προσοχή και με σχεδιασμό θα έπρεπε να έχουν ήδη ξεκινήσει. Το μέλλον της Football League αλλά και των παρακάτω κατηγοριών είναι αβέβαιο. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και γρήγορα να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα”.