Σε συνέχεια των επαφών και των πρωτοβουλιών που έχει αναπτύξει από την αρχή της πανδημίας για τη στήριξητου Γενικού Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Χαλκιδικής , ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος,πραγματοποίησε συνάντηση με  τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης κ.Τσαλικάκη Δημήτρη.

Ο κ. Πάνας , κατά τη συνάντηση ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση των Δομών Υγείας στη Χαλκιδική, μετά το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, καθώς και για την πορεία των εμβολιασμών.

Όπως τόνισε ο Διοικητής , παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα εξαπλώθηκαν ραγδαία τίθεται από σήμερα το σχέδιο αποσυμφόρησης των μικρών Περιφερειακών Νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας από τα περιστατικά κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής μπορεί να επανέλθει σταδιακά στην κανονική του λειτουργία καθώς τα περιστατικά του θα κατευθύνονται στη Θεσσαλονίκη.

Ο σχεδιασμός της 3ης και της 4ης ΥΠΕ, έλαβε έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), καθώς κρίθηκε ότι πλέον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Μάλιστα, επεσήμανε  στο Βουλευτή, ότι έχουν ήδη έτοιμο επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου τρίτου κύματος της πανδημίας.

Από τη πλευρά του ο Βουλευτής ακόμη, ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την  ενεργοποίηση των υπόλοιπων εμβολιαστικών κέντρων της Π.Ε. Χαλκιδικής καθώς οι αποστάσεις στην περιοχή είναι τεράστιες με συνέπεια να υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στη μεταφορά για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων.

Ο κ. Τσαλικάκης ενημέρωσε, ότι είναι έτοιμα όλα τα εμβολιαστικά κέντρα που υπάγονται στην 4η ΥΠΕ και σε ότι αφορά τη Χαλκιδική θα ανοίξουν σταδιακά με βάση τις αποφάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμού και την επάρκεια σε εμβόλια. Ο εμβολιασμός μάλιστα στα ενεργά κέντρα εξελίσσεται ομαλά.

Επίσης, συζητήθηκαν τα έκτακτα μέτρα και οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που έχουν πραγματοποιηθεί, καθώς και η κάλυψη των υφιστάμενων κενών στο Γενικό Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής που αφορούν κυρίως νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Ο Βουλευτής ακόμη, έθεσε το ζήτημα των προσλήψεων επικουρικού προσωπικού και συγκεκριμένα αν υπάρχει γενικότερο πλάνο μονιμοποίησής τους. Ο κ. Τσαλικάκηςεπεσήμανε, πως το θέμα αυτό άπτεται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υγείας.Σημείωσε μάλιστα, πως παρόλο που έχουν προκηρυχθεί οι απαιτούμενες θέσεις επικουρικών ιατρών και επισκεπτών υγείας, δεν υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον αιτήσεων για τη Χαλκιδική.

Τέλος ο κ. Πάνας ζήτησε να ενημερωθεί για τοπρόβλημα θέρμανσης που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Ν. Καλλικράτειας και ο Διοικητής τον διαβεβαίωσε, ότι επιλύθηκε το πρόβλημα καθώς σήμερα έφτασε αρμόδιο συνεργείο τεχνικών.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Τσαλικάκη για τη συνάντηση αυτή.Αναγνωρίζω τις προσπάθειες και το σημαντικό έργο του στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός της σταδιακής ενεργοποίησης τωνεμβολιαστικών Κέντρων στη Χαλκιδική, για το οποίο μάλιστα έχω παρέμβει και κοινοβουλευτικά. Παράλληλα,ενημερώθηκα και για την εξέλιξη της στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Χαλκιδικήςκαι χαίρομαι ιδιαίτερα που θέσαμε έναν συγκεκριμένο προγραμματισμό για το επόμενο χρονικό διάστημα. Συνειδητοποιώντας την κρίσιμη κατάσταση στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας, θα συνεχίζω να παρεμβαίνω, ώστε να συμβάλλω στη βελτίωση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στον τόπο μας».