Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα, ο 38χρονος πρώην προπονητής, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της ανήλικης αθλήτριας ιστιοπλοΐας πριν από μια δεκαετία, όταν εκείνη ήταν 11 ετών.   Ο 38χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με σειρά εγκλημάτων σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Στις μέχρι στιγμής δηλώσεις του επιμένει να χαρακτηρίζει την επαφή τους «σχέση», ισχυριζόμενος πως μαζί με την ανήλικη σκόπευαν να παντρευτούν, με τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας της. Ωστόσο, στην κατάθεση της, η 21χρονη πλέον αθλήτρια τον κατήγγειλε για «βιασμό με όλο το νόημα» της λέξης.

Ο προπονητής απειλούσε να την σκοτώσει για να μην μιλήσει   Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο προπονητής φέρεται ακόμα και να απειλούσε την ανήλικης, καθώς και μέλη της οικογένειάς της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο 38χρονος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, από την οικογένεια της αθλήτριας πως απειλούσε την ανήλικη ότι θα τη σκοτώσει και πως θα «καταστρέψει την οικογένειά της.»   Το 2013, η νεαρή γυναίκα αποφάσισε να μιλήσει στην αστυνομία, μαζί με τους γονείς της κι έναν ακόμη αθλητικό παράγοντα. Ο διοικητής φέρεται να τους πρότεινε να μη μπουν στη διαδικασία των μηνύσεων αλλά, παρ’ όλα αυτά, ο προπονητής απολύθηκε από τον όμιλο που εργαζόταν.

Η 21χρονη σήμερα αθλήτρια προσέγγισε τη Σοφία Μπεκατώρου μετά τη καταγγελία της χρυσής Ολυμπιονίκη για σεξουαλική κακοποίηση και μοιράστηκε λεπτομέρειες της δικής της υπόθεσης. Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε στις εισαγγελικές αρχές και η γυναίκα κλήθηκε από τον εισαγγελέα να καταθέσει υπό άκρα μυστικότητα.   Η νεαρή γυναίκα κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού από τον προπονητή της όταν ήταν 11 ετών.

Πηγή: www.lifo.gr