Στο διαδίκτυο στρέφεται αναγκαστικά ο δήμος Αριστοτέλη προκειμένου να υλοποιήσει ένα πλούσιο και φιλόδοξο πρόγραμμα τουριστικής προβολής και ανάδειξης της περιοχής. Οι περισσότερες από τις 60 δράσεις του προγράμματος θα γίνουν μέσω διαδικτύου και για τον λόγο αυτό όπως τόνισε ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος θα κληθούν να συμμετέχουν φορείς, ομάδες, ξενοδόχοι, επαγγελματίες.

Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή 31 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί το σχέδιο που αφορά τον οινοτουρισμό και περιλαμβάνει τέσσερα επισκέψιμα οινοποιία, τσιπουροκάζανα και 12 οινοποιία στο Άγιο Όρος. «Το κρασί είναι η πρώτη ύλη για να το ενώσουμε σε έναν άξονα με τη γαστρονομία και τον πολιτισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαλιάνος.

Ο θεματικός τουρισμός σύμφωνα με τον δήμαρχο Αριστοτέλη είναι το μέλλον του τουρισμού, και ειδικότερα για τον οινοτουρισμό έχουν υπάρξει δεκάδες επιρροές από πολλές χώρες της Ευρώπης που έχουν πετύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σε πρακτικό επίπεδο αναμένεται μια μπροσούρα που θα αποτυπώνει τα σημεία ενδιαφέροντος γύρω από τον οίνο, σε μια ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, από τη Θεσσαλονίκη ως τον Άθωνα.