Οι γαλλικές αρχές ερευνούν μια ομάδα αστυνομικών που εμφανίζονται σε βίντεο να χορεύουν Μακαρένα μέσα σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού ενώ η χώρα τελεί υπό αυστηρό lockdown λόγω της πανδημίας.    Βίντεο από το πάρτι δείχνουν αστυνομικούς -άντρες και γυναίκες- να χορεύουν και να τραγουδούν χωρίς μάσκες στο προάστιο Aubervilliers.

Οι αστυνομικοί είναι αντιμέτωποι με κυρώσεις, διευκρίνισαν οι αρχές.    Στη Γαλλία έχει επιβληθεί αυστηρό πανεθνικό lockdown τις βραδινές ώρες σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα κρούσματα κορωνοϊού. Η αστυνομία κάνει συνεχώς περιπολίες στους δρόμους για να επιβλέπει την τήρηση των μέτρων, που μεταξύ άλλων προβλέπουν απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων μετά τις 18:00. Τη νύχτα ή νωρίς το πρωί επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο όσοι εργάζονται.

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Loopsider, φαίνεται να δείχνει αστυνομικούς να χορεύουν Μακαρένα πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, τραβώντας φωτογραφίες σέλφι και απολαμβάνοντας αλκοόλ.    En plein couvre-feu, ce commissariat a tenu un pot de départ, sans masque, sans distanciation sociale, alors que ces rassemblements sont interdi

Σύμφωνα με το Loopsider, το πάρτι διοργανώθηκε στις 22 Ιανουαρίου ως αποχαιρετιστήριο για έναν συνάδελφο. Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε μέσω Twitter πως το πάρτι έγινε χωρίς τήρηση των προβλεπόμενων απαραίτητων αποστάσεων.

«Ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι διοργανώθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Aubervilliers στη διάρκεια του lockdown και χωρίς κανένα σεβασμό στην τήρηση αποστάσεων. Έρευνα βρίσκεται υπό εξέλιξη και οι συμμετέχοντες θα υποστούν κυρώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: www.lifo.gr