Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, μίλησε στo Xalkidiki Politiki και αναφέρθηκε στο lockdown που μπαίνει η περιοχή από αύριο Σάββατο (30/1).

”Ήταν μια απόφαση που δεν την περιμέναμε. Σε επικοινωνία που είχα πριν από λίγο με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, μου μετέφερε πως ο λόγος που ο Δήμος μας μπήκε στις κόκκινες περιοχές είναι η εύρεση μεταλλαγμένων κρουσμάτων κορωνοϊού και όχι ο απλός ιός”, ανέφερε ο κ. Καρράς.

Ο Δήμαρχος έκανε έκκληση στους πολίτες για τήρηση των μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα. ”Είναι η εβδομάδα που πρέπει να αποδείξουμε, οι κάτοικοι της Ν. Προποντίδας, ότι αντιλαμβανόμαστε την επικινδυνότητα που υπάρχει. Πρέπει να εφαρμοστούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα για το καλό όλων μας. Περισσεύουν οι παλικαρισμοί και οι γνωστές θεωρίες περί κορωνοϊού. Έχουν εντοπισθεί μεταλλαγμένα στελέχη και πρέπει να καταπολεμηθούν αυτά τουλάχιστον. Απαιτείται προσοχή απ’ όλους για να επιστρέψουμε στα προηγούμενα επίπεδα”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Σχετικά με τα περαιτέρω μέτρα στήριξης για την περιοχή του Δήμου Ν. Προποντίδας ο Δήμαρχος, Μανώλης Καρράς τόνισε πως ”θα ζητηθούν μέτρα στήριξης γιατί το πλήγμα είναι μεγάλο. Τα καταστήματα θα λειτουργούν με click away και κάποια με ραντεβού οπότε όλα αυτά θα έχουν οικονομικό αντίκτυπο. Προέχει η υγεία και θα πρέπει να κάνουμε αυτή τη θυσία όλοι”.

”Αν εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτή την εβδομάδα, θεωρώ πως δεν θα υπάρχει επόμενη και ιδιαίτερα αν δεν έχουμε αύξηση των μεταλλαγμένων κρουσμάτων στη περιοχή”, κατέληξε ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς.