Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως ο Δήμος Ν. Προποντίδας της Χαλκιδικής μπήκε στις ”κόκκινες περιοχές”, Β’ αυξημένου κινδύνου, μετά την τελευταία έξαρση κρουσμάτων στη περιοχή.

Αυτό σημαίνει πως αλλάζουν τα δεδομένα, ως προς τη τήρηση των μέτρων, καθώς αυστηροποιούνται για την επόμενη εβδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο (30/1) από τις 06:00 το πρωί ως και τη Δευτέρα (8/2).

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη περιοχή του Δήμου Ν. Προποντίδας, από τα 8 ενεργά κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας, ο αριθμός ανήλθε στα 30.

Θυμίζουμε πως στη Χαλκιδική τις τελευταίες ημέρες εντοπίσθηκαν 66 νέα κρούσματα, βάσει των ανακοινώσεων του ΕΟΔΥ, από τη Δευτέρα (25/1) μέχρι και σήμερα (29/1), ενώ πριν από λίγο ανακοινώθηκαν 13 για το τελευταίο 24ωρο.

Αυτό σημαίνει πως από αύριο, Σάββατο και από τις 06:00 το πρωί, ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 ως και τις 05:00 το πρωί
  • Δια ζώσης λειτουργούν μόνο Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, ενώ τα Λύκεια συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση
  • 9 άτομα κατά τη τέλεση των λειτουργειών στους χώρους λατρείας
  • Η λειτουργία καταστημάτων θα γίνεται με τη μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία θα λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού click in shop