Ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, μίλησε στη Xalkidiki Politiki για το συναγερμό υψηλού κινδύνου που μπήκε ο Δήμος Ν. Προποντίδας από σήμερα (30/1) το πρωί.

Είναι μια δύσκολη απόφαση καθώς η Χαλκιδική βρίσκεται σε διαρκές lockdown από τις αρχές Αυγούστου με τη λογική του ακορντεόν. Σας το αναφέρω και ως δημότης της Ν. Προποντίδας γιατί αποτελεί το εμπορικό κέντρο της Χαλκιδικής και οι δραστηριότητες είναι μεγάλες. Όλο αυτό δημιουργεί προβληματισμό. Όλες οι αποφάσεις που παίρνει το Υπουργείο Υγείας, η επιτροπή και η Πολιτική Προστασία, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ένας μηχανισμός ενημέρωσης τοπικών παραγόντων, είναι προφανές πως υπάρχει ένας αιφνιδιασμός, παρόλο που λόγω της ιδιότητας μας μπορεί να γνωρίζαμε κάποια δεδομένα. Έχω ζητήσει πάρα πολλές φορές πως θα πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός ενημέρωσης των παραγόντων και των τοπικών κοινωνιών. Πρέπει η κεντρική εξουσία να το προσθέσει και να υπάρχει μεγαλύτερη σύνδεση και συνέργεια με τους αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς παράγοντες, γιατί ο κόσμος σε αυτούς απευθύνεται και πρέπει να υπάρχει μέγιστη ενημέρωση”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Χαλκιδικής.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό και ο κ. Πάνας τόνισε πως ο Δήμος Ν. Προποντίδας μπήκε στο κόκκινο λόγω εντοπισμού μεταλλαγμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως ενημέρωσε και το Υπουργείο Υγείας για τον συναγερμό που σήμανε στην περιοχή.

Ο Απόστολος Πάνας επεσήμανε τα προβλήματα που έχει επιφέρει η πανδημία στη Χαλκιδική και όχι μόνο. ”Όταν ζεις επί ένα εξάμηνο σε τέτοιο καθεστώς, κάτι που είναι και σε όλη την Ελλάδα, αυξάνει τα προβλήματα σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Ο κόσμος έχει κουραστεί, ωστόσο προέχει η εξάντληση κάθε ατομικού και συλλογικού περιθωρίου της κοινωνίας μας για να προστατευτούμε. Δεν βρισκόμαστε σε στιγμή που πρέπει να αποδώσουμε ευθύνες, αλλά φυσικά θα πρέπει να φτιαχτεί ένα οικονομικό σχέδιο ενίσχυσης της περιοχής γιατί υπάρχουν περιοχές που βρίσκονται μεγαλύτερο διάστημα σε lockdown. Αυτή την εβδομάδα πρέπει να συμπεριφερθούμε σοβαρά, με βάσει τα υγειονομικά δεδομένα, προκειμένου η επόμενη αξιολόγηση να είναι διαφορετική”.

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής διαβεβαίωσε πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για τα μέτρα στήριξης σε όλη τη Χαλκιδική. ‘Θα συνεχίσω από τη πλευρά μου κοινοβουλευτικά, πολιτικά και με συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς για τα μέτρα στήριξης των υγειονομικών υποδομών. Πρόσφατα συναντήθηκα με τον κ. Τσαλικάκη και βάλαμε ένα πλαίσιο για τα εμβολιαστικά κέντρα και για τα Κέντρα Υγείας. Επίσης, μπορώ να σας ανακοινώσω και επίσημα πως την Τετάρτη έχω συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για θέματα αγροτικής παραγωγής. Προφανώς, συναντήσεις θα γίνουν και για το κομμάτι των επιχειρήσεων που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα”.

Ο κ. Πάνας έκλεισε με ένα αισιόδοξο μήνυμα, τονίζοντας πως βρισκόμαστε κοντά στο τέλος αυτής της δοκιμασίας. ”Θέλω να πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε, είμαστε στο τέλος αυτής της δοκιμασίας και θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να κάνουμε ξανά τη Χαλκιδική ισχυρή και ασφαλή και το Δήμο Ν. Προποντίδας πιο δυνατό μετά από αυτή τη δοκιμασία. Προχωράμε σε μια διαδικασία απεγκλωβισμού. Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει από μόνο του, χρειάζεται συγκεκριμένες ενέργειες και ο νομός μας πρέπει να τις δει εμπράκτως. Ωστόσο, η εβδομάδα είναι κρίσιμη και θα κρατήσουμε το υγειονομικό κομμάτι για να είμαστε ασφαλείς. Θέλω να ξέρουν οι συντοπίτες μου πως θα είμαι δίπλα σε κάθε προσπάθεια”.