Μετά από συνεχή επικοινωνία του Δημάρχου Εμ. Καρρά τόσο με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, όσο και με τη Διευθύντρια του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων Σημάντρων, Μ. Τσιοπούλου, έγινε τελικώς δεκτό από τον Υπουργό το αίτημα για εξαίρεση του Γυμνασίου Σημάντρων από τη δια ζώσης λειτουργία, δεδομένου ότι είναι ήδη σε αναστολή το Δημοτικό Σχολείο και τα δύο Νηπιαγωγεία, ενώ δεν προβλέπεται επαναλειτουργία του Λυκείου.

Έτσι, σύμφωνα με το ΦΕΚ341/τβ/29-1-2021 με θέμα: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00, προβλέπεται η λειτουργία δια ζώσης των Γυμνασίων ακόμη και στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές. Ωστόσο, εξαιρούνται τα Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις. Ως εκ τούτου το Γυμνάσιο Σημάντρων θα συνεχίσει την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και για όλη την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, με έγγραφό του προς τον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Παιδείας, τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, τους Βουλευτές του νομού, τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, θα ζητήσει την αναστολή λειτουργίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για μία εβδομάδα στον Δήμο μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα Γυμνάσια, όπου συνυπάρχουν μαθητές από διαφορετικές Κοινότητες του Δήμου.