Στη συγκρότηση Πειθαρχικού Συμβούλιου προχωρά το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών μετά τις καταγγελίες για τον Γιώργο Κιμούλη και τον Κώστα Σπυρόπουλο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών σε ανακοίνωσή που έδωσε στη δημοσιότητα το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά τη χθεσινή του συνεδρίαση και σε σχέση «με τη σωρεία καταγγελιών για άσκηση λεκτικής, σωματικής, ψυχικής και σεξουαλικής βίας που δημοσιοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα», αποφάσισε την άμεση σύσταση σε σώμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου, μετά και την ολοκλήρωση εκλογής του αντεπιστέλλοντος μέλους ΔΣ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Παράλληλα «ακολουθώντας τον εσωτερικό κανονισμό του Πειθαρχικού Συμβουλίου, αμέσως μετά τη συγκρότηση του Πειθαρχικού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ θα καταθέσει γραπτή καταγγελία των μελών του Σωματείου Γιώργου Κιμούλη και Κώστα Σπυρόπουλου για πειθαρχικά παραπτώματα που έγκεινται σε “ενέργειες στους χώρους εργασίας που εμποδίζουν την ομαλή άσκηση του επαγγέλματος” και “βαρύνουσες αντισωματειακές ενέργειες και πράξεις που αντιβαίνουν στο κοινό αίσθημα δικαίου και ανθρωπισμού”».

Στην ίδια ανακοίνωση, το ΣΕΗ, γνωστοποιεί την άμεση σύσταση ομάδας εργασίας για στήριξη, συνδρομή και παροχή βοήθειας σε περιστατικά κάθε είδους βίας και προσβολής της αξιοπρέπειας, ενώ «ο ακριβής τρόπος λειτουργίας, το πλαίσιο δράσης και η πλήρης στοχοθεσία της ομάδας αυτής θα ανακοινωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας».

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΗ «καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο έντονο τρόπο τις σεξιστικές και προσβλητικές αναρτήσεις του κ. Δημήτρη Μουζακίτη σχετικά με τις καταγγελίες αυτής της εβδομάδας. Για τον λόγο αυτό το ΔΣ στο εξής δεν αναγνωρίζει τα “Κορφιάτικα Βραβεία” ως θεσμό που τιμά το Ελληνικό θέατρο και καλεί όλα τα μέλη του να απέχουν έμπρακτα από την συγκεκριμένη διοργάνωση».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, σε τηλεοπτική της συνέντευξη, η ηθοποιός Ζέτα Δούκα κατήγγειλε τον Γιώργο Κιμούλη για ψυχολογική και σωματική βία. Μέσα στις επόμενες ημέρες και άλλες Ελληνίδες ηθοποιοί τον κατήγγειλαν για εργασιακό εκφοβισμό.

Χθες, Παρασκευή, Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά κατήγγειλαν, με κοινή τους δήλωση, τον Κώστα Σπυρόπουλο για «πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα».

Πηγή: www.lifo.gr