Σημαντική διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς και συγκεκριμένα για την έκτη τάξη. Η ταινία με τίτλο ”Αναζητώντας την ιστορία του σχολείου μου” απέσπασε βραβείο ανάμεσα σε εκατοντάδες ταινίες από Ελλάδα, Κύπρο και την ομογένεια του εξωτερικού.

Σημαντική ήταν η προσφορά στο εγχείρημα τόσο των οικογενειών των μαθητών, της διεύθυνσης του δημοτικού σχολείου αλλά και των ίδιων των μαθητών.

Αναλυτικά, όσα αναφέρει η εκπαιδευτικός Άρτεμις Καλογεράκη, που είχε και την επιμέλεια της σκηνοθεσίας και του σεναρίου:

”Η Στ΄ τάξη του σχολείου μας συμμετείχε στον 7ο Μαθητικό Διαγωνισμό του ΕΚΕΔΥΣΙ(Εθνικό Κέντρο Ερευνών και Διάσωσης Σχολικού Υλικού) με θέμα «Αναζητώντας την ιστορία του σχολείου μου». Η ταινία με τον ομώνυμο τίτλο διακρίθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες ταινίες από την Ελλάδα, την Κύπρο και την ομογένεια του εξωτερικού αποσπώντας ένα από τα βραβεία του συγκεκριμένου φορέα στη διαδικτυακή τελετή βράβευσης που έγινε στις 30-1-2021. Ευχαριστούμε πολύ το ΕΚΕΔΥΣΙ, τις οικογένειες των μαθητών, τη διεύθυνση του δημοτικού σχολείου, όλους όσοι συμμετείχαν και πολύ περισσότερο του ίδιους τους μαθητές που πρωταγωνίστησαν στο εγχείρημα.

Η ενασχόληση του σχολείου μας με την τοπική ιστορία έχει ξεκινήσει από την ένταξή του στο Δίκτυο Σχολείων Τοπικής Ιστορίας και οι δράσεις που αναπτύχθηκαν συμπεριλαμβάνουν τη δημιουργία Μουσείου Σχολικής Ζωής αλλά και την έκδοση δύο βιβλίων που αφορούν την τοπική ιστορία της Πορταριάς αλλά και την ιστορία του δημοτικού σχολείου . Μάλιστα τα εγκαίνια του Μουσείου μας έγιναν το 2018 από την πρόεδρο του ΕΚΕΔΥΣΙ κ. Ευαγγελία Κανταρτζή.

Η ιστορία του σχολείου είναι η ιστορία του τόπου μας. Ας τη διαφυλάξουμε”

Ο σύνδεσμος της ταινίας

Ο σύνδεσμος της τελετής βράβευσης του 7ου Μαθητικού διαγωνισμού