Χαλκιδική: Έσωσαν φλαμίνγκο από… τα πλοκάμια χταποδιού

    Ένα απίστευτο περιστατικό αντίκρισαν μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή» στη Νέα Ποτίδαια στη Χαλκιδική, όταν επιχείρησαν να σώσουν ένα εγκλωβισμένο φλαμίνγκο.

    Όπως αναφέρουν τα μέλη της οργάνωσης στη σελίδα της στο Facebook, «επιστρέφοντας από τις μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών, την ώρα που διασχίζαμε τη διώρυγα της Ποτίδαιας, παρατηρήσαμε ένα Φοινικόπτερο να πνίγεται μέσα στη θάλασσα, Αμέσως αλλάξαμε πορεία και κατευθυνθήκαμε στο σημείο για να το σώσουμε. Πιστεύαμε ότι είχε μπλεχτεί σε δίχτυα, αλλά η πραγματικότητα ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Αν δεν το βλέπαμε με τα ίδια μας τα μάτια δεν θα το πιστεύαμε».

    Όπως εξηγούν τα μέλη, παραθέτοντας σχετικές φωτογραφίες, ένα χταπόδι είχε τυλιχτεί σφιχτά γύρω από το ένα πόδι του πουλιού και προσπαθούσε να το πνίξει. «Μετά από μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να βγάλουμε το χταπόδι πάνω από το πουλί. Όταν το απεγκλωβίσαμε, το χταπόδι όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε προκειμένου να κρυφτεί, αλλά μας ακολουθούσε».

    «Πιθανολογούμε ότι το Φλαμίνγκο δεν είναι πλήρως υγειές, και ίσως για αυτό έπεσε θύμα του χταποδιού, αλλά αυτό θα το μάθουμε τις επόμενες ημέρες, καθώς σήμερα το βράδυ μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις μας, στη Σίνδο. Όπως και να χει, το γεγονός είναι απίστευτο!» γράφουν τα μέλη της οργάνωσης.

    Πηγή: voria.gr