Ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Χαλκιδική Πολιτική, αναφέρθηκε στις νέες εξελίξεις που επικρατούν στον Δήμο Σιθωνίας και γενικότερα σε όλο τον νομό.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Δήμαρχος Σιθωνίας: 

”Η Χαλκιδική τέθηκε ολόκληρη στο κόκκινο γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας έχει αυξημένο ιικό φορτίο και όχι μόνο, έχουν βρεθεί και κρούσματα μεταλλαγμένα του ιού.

Θα έλεγα ότι αυτό μας αιφνιδίασε γιατί οι δικές μας πληροφορίες όσον αφορά την ενημέρωση που είχαμε τουλάχιστον για τον Δήμο Σιθωνίας ήταν ότι είχαμε ελάχιστα κρούσματα.

Ωστόσο αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι το γεγονός ότι είμαστε κοντά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την προστασία του πληθυσμού και των κατοίκων μας. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προστατέψουμε τους πολίτες μας.

Αυτό που πρέπει να πω είναι ότι πρέπει να έχουμε πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα κρούσματα και τα περιστατικά γιατί αρχίζει να υπάρχει η άποψη ότι ίσως η Σιθωνία πληρώνει περιστατικά και κρούσματα που εμφανίζονται σε άλλες περιοχές.

Η Χαλκιδική είναι ένας μεγάλος νομός με μεγάλη έκταση αλλά θέλουμε οπωσδήποτε πλήρη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία σχετικά με τα κρούσματα που έχουμε στον Δήμο Σιθωνίας.

Είμαστε στην διάθεση του Υπουργείου να συνδράμουμε και εμείς από την πλευρά μας με κάθε μέσο για να αντιμετωπιστεί καλύτερα η πανδημία.

Πρέπει να αυξηθούν τα τεστ κορωνοϊού στις περιοχές της Χαλκιδικής.

Το Υπουργείο στοχεύει στην προστασία και στην μη εξάπλωση του ιού, αν στην εβδομάδα που πέρασε είχαμε τόσο αυξητική τάση και τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν θα συμφωνούσα με το Υπουργείο, όμως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε την ενημέρωση άρα παραμένει η απορία γιατί μπαίνουμε όλοι σε καραντίνα, σε ένα καθεστώς αυξητικής πίεσης . Ο κόσμος περνάει δύσκολα, η οικονομία της Χαλκιδικής έχει υποστεί τρομερά πλήγματα και θα έλεγα η εβδομάδα που άνοιξε το εμπόριο υπήρξε η κίνηση του κόσμου.

Θα πρέπει να έχουμε πλήρη ενημέρωση για να γνωρίζει και ο κόσμος για τις νέες εξελίξεις, τόνισε ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

Δείτε το σχετικό βίντεο: