Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, μίλησε στο Xalkidiki Politiki για την επιδημιολογική εικόνα του Δήμου και την κρίσιμη εβδομάδα που διανύει η Χαλκιδική. 

”Η εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή είναι ότι έχουμε βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. Η ενημέρωση που έχουμε είναι πως τα κρούσματα στον Δήμο Ν. Προποντίδας είναι 51, τα 5 στο Νοσοκομείο και τα 46 σε κατ’ οίκον νοσηλεία. Πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα που επιβάλλονται. Η εβδομάδα είναι καθοριστική για ολόκληρη τη Χαλκιδική. Μένουμε ασφαλείς για να δείξουμε μετά από αυτή την εβδομάδα ότι έχουμε μείωση του φορτίου”, τόνισε ο κος Καρράς.

Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας αναφέρθηκε στο αίτημα του για αναστολή όλων των σχολικών βαθμίδων στον Δήμο. ”Την Κυριακή (31/1) το πρωί έστειλα ένα έγγραφο προς τα αρμόδια Υπουργεία. Η απάντηση που είχα ήταν από το γραφείο του Πρωθυπουργού, ότι λάβανε το μήνυμά μας. Δεν είχαμε κάποια απάντηση. Επικοινώνησα με το γραφείο του Βουλευτή κ. Βαγιωνά που θα δει το θέμα για την αναστολή των σχολείων. Θεώρησα πως στην παρούσα φάση δεν προέχει η δια ζώσης εκπαίδευση, αν και είμαι δάσκαλος, προέχει η υγεία. Σχετικές εισηγήσεις είχα και από τους συλλόγους διδασκόντων όλων των Γυμνασίων αλλά και από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων του Δήμου μας. Πρέπει να λάβουμε μια απάντηση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο που έχουμε στη Ν. Προποντίδα”.