Στο Xalkidiki Politiki μίλησε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, για την απόφαση να μπει όλη η Χαλκιδική στο κόκκινο και το αίτημα καλύτερης ενημέρωσης από την Πολιτεία.

Σε όλη την πορεία της πανδημικής κρίσης, οι Δήμοι και οι Δημότες του νομού μάθαμε να την περνάμε μαζί. Έτσι θα κάνουμε και τώρα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πολιτείας. Από τα στοιχεία του Γ.Ν Χαλκιδικής, του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου και από τα ιδιωτικά κέντρα της περιοχής αυτή τη στιγμή, η επιδημιολογική κατάσταση του Δήμου Αριστοτέλη είναι αρκετά καλή. Η απόφαση να μπει σε κόκκινο όλη η Χαλκιδική δεν συνάδει με την εικόνα της περιοχής μας, γι αυτό ζητήσαμε να μας γνωρίσει η Πολιτεία ποια είναι τα στοιχεία που δικαιολογεί τη μετάβαση ολόκληρης της Χαλκιδικής στο κόκκινο. Οι πολίτες και η τοπική αυτοδιοίκηση στάθηκαν αρωγοί στην καταπολέμηση της κρίσης. Η Πολιτεία πρέπει να καταλάβει και να πληροφορεί την τοπική κοινωνία. Ζητάμε να έχουμε ενημερωμένη κοινωνία”, ανέφερε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη.

Η συντριπτική πλειοψηφία συμφωνεί πως πρέπει να αγωνιστούμε άλλη μια φορά. Όμως, δεν σας κρύβω ότι υπάρχουν και μηνύματα αγανάκτησης, πίεσης από τους επαγγελματίες αλλά και τους απλούς πολίτες, με κύριο θέμα την οικονομία. Υπάρχει κόπωση, ανέχεια και οι αντοχές μειώνονται”, πρόσθεσε ο κος Βαλιάνος.