spot_img

    Τραγωδία στον Έβρο: Πνίγηκε πυροσβέστης που πήγαινε να απεγκλωβίσει δασκάλους και μαθητές

    Σοκ και θλίψη σκόρπισε στην Αλεξανδρούπολη η είδηση ότι πνίγηκε πυροσβέστης όταν ευρισκόμενος στο πυροσβεστικό όχημα στην περιοχή του Απαλού παρασύρθηκε από τα νερά ενώ πήγαινε να απεγκλωβίσει μαθητές από σχολείο.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του evros-news.gr, το πυροσβεστικό όχημα ακινητοποιήθηκε στο τέλος του δρόμου προς το Δημοτικό Σχολείο Απαλού όπου παρέμεναν αποκλεισμένοι μαθητές και δάσκαλοι, αφού έπεσε σε ρέμα που λόγω των νερών δεν φαινόταν.

     

    Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τον άτυχο πυροσβέστη που δεν πρόλαβε να βγει έξω και δυστυχώς βρέθηκε νεκρός στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”. Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί του, αστυνομικοί και όσοι βρέθηκαν στο σημείο, δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι “έφυγε” στο καθήκον τόσο άδικα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν το Π.Σ. 3538 της Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας.

    O 46χρονος Αρχιπυροσβέστης, Ιωάννης Ζαφειρόπουλος, ενώ βρισκόταν εκτός του πυροσβεστικού οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα.

    Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

    Φωτογραφία: focustonevro.gr