Αναλυτικά, η ανακοίνωση: 

Στο πλαίσιο της 1ης Ολυμπιακής Γαλλοελληνικής Εβδομάδας, που διοργανώνει, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η Γαλλική Πρεσβεία, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (EΘΝΟΑ) και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, είχαμε τη χαρά σήμερα Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου να “υποδεχτούμε” στο Σχολείο μας Angelo Tsagarakis. Οι μαθητές από τα τμήματα γαλλικών των τάξεων Ε και ΣΤ συνομίλησαν μαζί του και έθεσαν στα γαλλικά τις δικές τους ερωτήσεις.

Ο Άγγελος Τσαγκαράκης μίλησε με τρόπο άμεσο και ευχάριστο στα παιδιά για την πορεία του στο μπάσκετ, τα ενδιαφέροντά του, την καθημερινότητα ενός διεθνούς παίκτη, τους κινδύνους του αθλήματος, τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσει στην καριέρα του και τις θυσίες που έπρεπε να κάνει, τους ανθρώπους θα ήθελε να ευχαριστήσει για την πορεία του. Επίσης υπογράμμισε την αγάπη του για την Ελλάδα που είναι η χώρα καταγωγής του πατέρα του και μας εντυπωσίασε με την άνεσή του στη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Μαζί με το Σχολείο μας, στη συνάντηση συμμετείχαν σε πραγματικό χρόνο τα παρακάτω σχολεία: 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκόπουλου, Δημοτικό Σχολείο Χρυσοστόμου Σμύρνης, Δημοτικό Σχολείο Saint-Joseph Πεύκης, Δημοτικό Σχολείο Marie Curie IFS, Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί και το Δημοτικό Σχολείο Jeanne d’Arc Πειραιά ενώ σε πραγματικό χρόνο έθεταν ερωτήματα και οι εταίροι μας από τα Σχολεία της Γαλλίας.

Ελπίζουμε η εμπειρία της συμμετοχής των μαθητών μας στην 1η Ολυμπιακή Γαλλοελληνική Εβδομάδα  να ενισχύσει το ενδιαφέρον τους για τη μελέτη της γαλλικής γλώσσας και να συμβάλει στην πρόοδό τους.