Στο Xalkidiki Politiki μίλησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και τις δυσκολίες όλων των κλάδων εξαιτίας της πανδημίας.

”Με τα σημερινά δεδομένα από τις 20 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν να μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Από μέρα σε μέρα θα ζητηθούν από τους δικαιούχους του προγράμματος τα απαραίτητα στοιχεία”, τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης.

Ο Γιάννης Κουφίδης στάθηκε στις δυσκολίες των επιχειρήσεων λόγω πανδημίας, τονίζοντας πως τα προβλήματα γιγαντώνονται. ”Δεν υπάρχει υπομονή, έχει περάσει μεγάλο διάστημα που όλες οι επιχειρήσεις ”χτυπιούνται” από την πανδημία. Υπάρχουν κλάδοι που δεν έχουν ανοίξει καθόλου, όπως τα γυμναστήρια και η εστίαση. Βέβαια, κανένας κλάδος δεν έχει μείνει ανεπηρέαστος. Πάνω απ’ όλα όμως είναι η υγεία. Συνεχώς, κάνουμε προτάσεις στην Κυβέρνηση, αλλά πάλι βλέπουμε αυξητική τάση των κρουσμάτων”.

”Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε από το Επιμελητήριο, το ισοζύγιο εγγραφών είναι συν για όλο το 2020 με 450 νέες επιχειρήσεις και για όλη τη χώρα είναι 6.000 επιχειρήσεις επιπλέον. Αυτό είναι παράδοξο, αλλά και ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι η επιχειρηματικότητα δεν σταματάει και ο επαγγελματίας επιμένει”.

”Να είμαστε ψύχραιμοι, να τηρούμε τα μέτρα γιατί πάνω απ’ όλα είναι οι ανθρώπινες ζωές. Παράλληλα και η Κυβέρνηση πρέπει να σταθεί γενναία για να στηρίξει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, θα το έχουν τεράστια ανάγκη. Στο άνοιγμα θα διαπιστώσουμε τα περισσότερα προβλήματα, κατέληξε ο Πρόεδρος κος Κουφίδης.