Ένας γιγαντιαίος αντικυκλώνας αναμένεται να σχηματιστεί πάνω από την νότια Ευρώπη και κυρίως την ανατολική Μεσόγειο, ο οποίος θα είναι και η αιτία των υψηλών θερμοκρασιών που θα κυριαρχούν στην χώρα μας μέχρι και τα μέσα περίπου του μήνα.

Στην βόρεια Ευρώπη αντίθετα, πολικές θερμοκρασίες θα δίνουν εκεί συνθήκες βαρυχειμωνιας και Χιονοπτώσεις. Στον βαρομετρικο συνοπτικό χάρτη, βλέπετε χαρακτηριστικά και τον αντικυκλώνα με τους κόκκινους χρωματισμούς, με κέντρο πάνω από την Ελλάδα!

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας, θα ξεπεράσουν και τους 22-23 βαθμούς στα νότια κυρίως της χώρας μας. Παράλληλα, κάποιες διαταραχές από τα δυτικά, θα καταφέρνουν να δίνουν κάποιες ανοιξιάτικες βροχές στη δυτική Ελλάδα, πρόσκαιρα και σε ανατολικό Αιγαίο. Πάντως, δεν φαίνεται καμία οργανωμένη κακοκαιρία να απασχολεί την χώρα μας μέχρι και τις 14-17 του μήνα.

Η κατάβαση του πολικού στροβίλου στην βόρεια Ευρώπη, θα προκαλέσει την έξαρση του υποτροπικου αεροχειμαρρου πάνω από την Μεσόγειο. Η Ελλάδα φαίνεται πως θα βρεθεί στο επίκεντρο του, βιώνοντας συνθήκες προχωρημένης άνοιξης για πολλές ημέρες.

Πηγή: meteology.gr