Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δημάρχου Πολυγύρου:
”Υποδομές στο Δήμο Πολυγύρου- Ενημέρωση και Απαντήσεις. Μετά την ολοκλήρωση,

-των δικτύων ύδρευσης των Πολυγύρου, Βραστών, Αγ. Προδρόμου και Σανών συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ,

-την ολοκλήρωση βιολογικού σταθμού Πολυγύρου και Καλυβών, συνολικού προϋπολογισμού 9.000.000 ευρώ,

-ολοκληρώνεται με γρήγορους ρυθμούς μέσα στο 2021, παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που συναντήσαμε και συναντούμε και η κατασκευή των αναγκαίων αποχετευτικών δικτύων Πολυγύρου – Καλυβών, συνολικού προϋπολογισμού 18.000.000 ευρώ.

-Ήδη με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνονται και τα αποχετευτικά δίκτυα στον πεζόδρομο Πολυγύρου.
Εν συνεχεία,

– ολοκληρώσαμε τη μελέτη για την κατασκευή νέου κεντρικού αγωγού για τη μεταφορά νερού από την περιοχή Βατόνια προς τον Πολύγυρο και βρίσκονται σε εξέλιξη οι μελέτες για την κατασκευή κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού, μέσω Βατόνιας, από τον Πολύγυρο προς την παραλιακή ζώνη.

-Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και για την κατασκευή δικτύων ύδρευσης στις περιοχές Καλυβών και Πλανών,

-οι μελέτες αποχετευτικών δικτύων στην περιοχή των Ζερβοχωρίων, των Πλανων, της Γερακινής και στο υπόλοιπο τμήμα Καλυβών (Παραλιακή Ζώνη), η εκτέλεση των οποίων θα χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους.

-Συνεχίζεται η διαγωνιστική διαδικασία, για τα αποχετευτικά δίκτυα και το βιολογικό σταθμό Ολύνθου συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 και πλέον,

-για την ύδρευση στη Γαλάτιστα, το Παλαιόκαστρο, την Ορμύλια και τη Μεταμόρφωση, ενώ δημοπρατείται εκ νέου η ύδρευση του Βάβδου, συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ.

-Ολοκληρώνεται επίσης, από πλευράς διαγωνιστικής διαδικασίας, η κατασκευή νέων δεξαμενών στις περιοχές
Γεροπλατάνου και Κρήμνης , ενώ ήδη παραδόθηκε στον Ταξιάρχη,

-καθώς και η ανόρυξη νέων υδρευτικών γεωτρήσεων στις περιοχές Σανών, Ταξιάρχη, Γερακινής και Καλυβών.

Στους όψιμους λοιπόν σωτήρες του Πολυγύρου, οι οποίοι κατέχουν καλά μόνο την τέχνη του θάβειν, καθώς και στους υποβολείς αυτών, απαντάμε, ότι εμείς προτιμούμε την τέχνη του δημιουργείν. Γνωρίζουν καλά οι πολίτες του Δήμου, ότι παραλάβαμε ένα Πολύγυρο με κατεστραμμένα – φτιαγμένα από αμίαντο- δίκτυα ύδρευσης και παντελή έλλειψη αποχετευτικών δικτύων και βιολογικού καθαρισμού, ένα Δήμο εντελώς γυμνό από υποδομές .Εν όψει των παραπάνω, δώσαμε βαρύτητα από την αρχή και πετύχαμε τη χρηματοδότησή μας για τέτοιου είδους υποδομές, διότι θεωρούμε ότι για τη λειτουργικότητα του Δήμου με όρους υγιεινής και ασφάλειας πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι υποδομές σε όλα τα επίπεδα και μετά να ακολουθήσουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις καλλωπισμού.

Τέλος, επειδή θα περάσουμε στο τελικό στάδιο των υποδομών με την έλευση του Φυσικού αερίου , που εκ των πραγμάτων απαιτεί νέες εκσκαφές άρα ταλαιπωρία του κοινού, ζητάμε κατανόηση και υπομονή απ όλους τους συμπολίτες μας, ώστε μετά το πέρας αυτών να επέμβουμε για τις τελευταίες υποδομές, που είναι οι ασφαλτοστρώσεις και οι αναπλάσεις σε όλο το Δήμο.

Επιμένουμε- Διεκδικούμε- Πετυχαίνουμε.

Συνεχίζουμε…”