Η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη προέβη στην πρώτη της τοποθέτηση για τις καταγγελίες παρενόχλησης ηθοποιών στον χώρο του θεάτρου.

«Σέβομαι τη σοβαρότητα του θέματος. Αυτή τη στιγμή οφείλουν να μιλούν αποκλειστικά και μόνο οι εμπλεκόμενοι και οι δικηγόροι τους. Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία», σημειώνει σε ιδιόχειρη επιστολή της που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1.

«Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράστασή μου στα θύματα που στην ουσία είναι οι ήρωες μιας επιβεβλημένης κάθαρσης. Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας και η ζωή είναι ΙΕΡΗ» καταλήγει η κα Δανδουλάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το 2019 η Κάτια Δανδουλάκη έκλεισε το θέατρό της για δύο μήνες διακόπτοντας την συνεργασία με σκηνοθέτη – ηθοποιό, ύστερα από καταγγελία ηθοποιού.

Χθες το βράδυ έγινε γνωστό πως τρεις ηθοποιοί καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη και ζητούν τη διαγραφή του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, οι γνωστές ηθοποιοί Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Ελένη Δροσάκη καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, τον ηθοποιό για πράξεις που, όπως λένε, προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπεια τους.

Οι τρεις ηθοποιοί κατέθεσαν καταγγελία στο πειθαρχικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, για «σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής κι αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς που προσέβαλαν την γενετήσια αξιοπρέπειά τους.»

Και οι τρεις γυναίκες ζητούν τη διαγραφή του ηθοποιού από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Η καταγγελία από τις τρεις ηθοποιούς έγινε το πρωί της Πέμπτης από τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους, Γιώργο Γεραρή και Αλέξανδρο Μιντζια.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας ξεκαθάρισε πως η διαρροή δεν προήλθε από το Σωματείο: «Θα περιμένετε τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο για να ανακοινώσουμε το όνομα.»

Πηγή: lifo.gr