Θετικά βλέπει τις αλλαγές που φέρνει ο νέος εκλογικός νόμος για την Αυτοδιοίκηση, ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος. «Μέχρι στιγμής έχουμε την πράξη της δέσμευσης του πρωθυπουργού, αυτό που περίμενε δηλαδή ο αυτοδιοικητικός κόσμος για αλλαγή του νόμου προς την κατεύθυνση της επίτευξης κυβερνησιμότητας των δήμων», τόνισε ο κ. Βαλιάνος.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη έκανε λόγο για πείραμα, μιλώντας για το νυν εκλογικό σύστημα. Πείραμα, που όπως είπε, οδήγησε σε ακυβερνησία πολλούς δήμους και άλλους τόσους σε αδυναμία λήψης αποφάσεων σε βασικά θέματα. «Η παράταξη που κερδίζει τις εκλογές θα πρέπει να έχει και την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων για να δίνει λύσεις σε προβλήματα. Επικροτούμε τις αλλαγές που ήταν και πάγια θέση της ΚΕΔΕ και της Ένωσης Περιφερειών», πρόσθεσε ο κ. Βαλιάνος.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Αριστοτέλη σημείωσε με έμφαση ότι ο νόμος από μόνος του δεν λύνει τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, καθώς αν δεν δοθούν πόροι μαζί με τις αρμοδιότητες δεν λυθούν τα χέρια των δημάρχων. Ο δήμαρχος τόνισε ότι τα επιμέρους ζητήματα όπως οι ανεξάρτητες ή όχι κοινότητες, θα εξεταστούν στην πορεία.