Ο ΠΟ Μουδανιών πήρε θέση σχετικά με την αποχή και τη μη διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων και εξέφρασε τις δικές του προτάσεις για την επανέναρξη των υποχρεώσεων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΟΜ:

”Η πρωτοφανής υγειονομική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και τον κόσμο ολόκληρο, έχει πλήξει καίρια, όπως είναι φυσικό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ιδιαίτερα οι ομάδες που συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα έχουν φθάσει στα όρια της επιβίωσής τους.

Μετά την τελευταία ανακοίνωση από το αρμόδιο Υπουργείο περί της συνέχισης της αναστολής των αγώνων, το Τμήμα Ποδοσφαίρου του Παναθλητικού Ομίλου Μουδανιών πιστεύει ακράδαντα ότι η εν λόγω αναστολή πλέον επιτείνει αυτήν την κρίση και στην αγωνιστική κατάσταση των ομάδων, με συνέπειες καταστρεπτικές για την λειτουργία τους και τους σκοπούς που προσφέρουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Είναι βέβαιο ότι η συνεχιζόμενη απραξία θα επιφέρει την πλήρη οικονομική καταστροφή των ομάδων, αφού προοδευτικά θα υπάρχει αδιαφορία τόσο των αθλητών όσο και των φιλάθλων για την ενασχόλησή τους με τις ομάδες. Είναι κρίμα ομάδες που επένδυσαν αρκετά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο να μη μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους.

Φρονούμε ότι είναι κρίσιμο και απαραίτητο να γίνει υπό ασφαλείς προϋποθέσεις βέβαια, όταν αυτές θα υπάρξουν, η συνέχιση των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, εισηγούμαστε:

1. Την επανέναρξη των προπονήσεων Ακαδημιών σε ανοικτούς χώρους, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως στη διεξαγωγή της γυμναστικής στα σχολεία (χρήση μάσκας)

2. Την επανεκκίνηση των προπονήσεων και εν συνεχεία των αγώνων όλων των τοπικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Χαλκιδικής σε ένα μόνο γύρο χωρίς πλέι οφ

3. Τη δέσμευση από την πλευρά της Πολιτείας για την ολοκλήρωση των τοπικών πρωταθλημάτων, εφόσον αρθεί η αναστολή τους, πριν την έναρξη του καλοκαιριού, καθόσον είναι γνωστό σε όλους ότι οι ομάδες που δρουν σε περιοχές με έντονο το στοιχείο του τουρισμού στηρίζονται ως επί τον πλείστον σε ποδοσφαιριστές που απασχολούνται σε θέσεις εργασίας που έχουν σχέση με τον τουρισμό.

4. Τη συνέχιση του Κυπέλλου (δευτερευούσης σημασίας), μόνο εάν και εφόσον υπάρξουν διαθέσιμες ημερομηνίες (μία Τετάρτη κάθε μήνα), ώστε η ολοκλήρωσή του να πραγματοποιηθεί 15 – 20 ημέρες μετά από αυτή των πρωταθλημάτων.

5. Τη δυνατότητα παρακολούθησης των αγώνων από τις κερκίδες των γηπέδων σε όσους έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού (COVID-19), αφού πρώτα υλοποιηθεί στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Έτσι, γίνεται σαφές ότι η επανέναρξη των πρωταθλημάτων θα βοηθήσει τους συλλόγους να διατηρήσουν την συνοχή τους με το ενδιαφέρον τόσο στην αγωνιστική δράση των ομάδων όσο και των φιλάθλων και τυχόν χορηγών που ενισχύουν έτσι το πραγματικό έργο των συλλόγων για την προαγωγή του ποδοσφαίρου.

Τονίζουμε ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις της Πολιτείας που έχουν σκοπό να προστατεύσουν την δημόσια υγεία και σίγουρα είμαστε και θα είμαστε αρωγοί σ’ αυτήν την προσπάθεια, γι’ αυτό και θα προσαρμοστούμε στους νέους κανόνες διεξαγωγής των αγώνων που θα θεσπιστούν, με τη βοήθεια των τοπικών φορέων.

Με εκτίμηση,

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ Π.Ο. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ”