Βόμβα από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

«Εισήγησή μου είναι ένα καθολικό lockdown στην Αττική» είπε σε συνέντευξή του στο OPEN, καθώς, όπως όλα δείχνουν μπαίνουμε στο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ο κ. Κικίλιας είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση.

«Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

«Βράζει» η Αττική, αυξητικές τάσεις τη Θεσσαλονίκη

Από το σύνολο των 638 νέων κρουσμάτων του κορoνοϊού στη χώρα (08.02) 7 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Για ακόμη μία ημέρα η πλειοψηφία των κρουσμάτων εντοπίζεται στην Αττική. Αυξητικές τάσεις καταγράφονται και στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η πορεία διασποράς του κορονοϊού, ανά περιφερειακή ενότητα:

Ανατολικής Αττικής 44
Βόρειου τομέα Αθηνών 38
Δυτικής Αττικής 3
Δυτικού τομέα Αθηνών 57
Κεντρικού τομέα Αθηνών 80
Νότιου τομέα Αθηνών 50
Πειραιώς 47
Νήσων 2
Θεσσαλονίκης 80
Δύο παράλληλα συστήματα εμβολιασμών
Εν τω μεταξύ, την ανάπτυξη δύο παραλλήλων συστήματα εμβολιασμών έναντι του κορονοϊού ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. τονίζοντας ότι ξεκινούν τα ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες 60-64 και 75-79. Αναλυτικότερα:

Η πλατφόρμα «το ραντεβού» για την ηλικιακή ομάδα 60-64 θα ανοίξει την Τετάρτη 10/02 και οι πρώτοι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca θα διενεργηθούν τη Δευτέρα 15/02.
Η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών θα ανοίξει την Παρασκευή 12/02 και οι πρώτοι εμβολιασμοί για αυτήν την κατηγορία αρχίζουν από τη Δευτέρα 15/02 με την ενεργοποίηση εμβολιαστικών κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και «ως εκ τούτου αυξάνουμε τον αριθμό των ραντεβού» σημείωσε.
Οι δύο παραπάνω ηλικιακές ομάδες (αντιστοιχούν σε περίπου 1 εκατ. πολίτες), ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης, θα έχουν καλυφθεί εμβολιαστικά μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Πηγή: www.newsbeast.gr