Στο Xalkidiki Politiki μίλησε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας, Αβραάμ Σαλπικτίδης και αναφέρθηκε στα έργα που εκτελούνται στο Νέο Μαρμαρά, το λιμάνι της Συκιάς και το Πόρτο Κουφό. 

“Στο Νέο Μαρμαρά εκτελούμε εργασίες για τις σπιλώσεις που είχαν γίνει στην κεντρική προβλήτα και επισκευές από κάποιες ζημιές που προκάλεσαν οι νοτιάδες. Πρόκειται για μικρές παρεμβάσεις των 20.000 ευρώ. Συγχρόνως, έχουμε καταθέσει ένα τεχνικό δελτίο στην ΠΚΜ και με τη σειρά στο Υπουργείο για την εκταμίευση του ποσού, ύψους 440.000 ευρώ, ενώ τρέχει και το μεγάλο έργο του λιμανιού του Ν. Μαρμαρά. Βρισκόμαστε στη διαδικασία της κατάθεσης του φακέλου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ”Αλιεία και θάλασσα” του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Έπειτα, εκκρεμεί να βγει η έγκριση από το Υπουργείο για τη χρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ με το ποσό των 12.000.000 ευρώ”, ανέφερε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας, Αβράαμ Σαλπικτίδης. 

Σχετικά με την πορεία των εργασιών στο λιμάνι της Συκιάς, ο κ. Σαλπικτίδης πρόσθεσε, ”είναι ένα έργο της ΠΚΜ με εποπτεύουσα την Τεχνική Υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής. Οι εργασίες προχωράνε εξαιρετικά, αλλά φέτος το χειμώνα διαπιστώσαμε ένα πρόβλημα, που έχει να κάνει με τους ανέμους. Σε συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο προχωρήσαμε στην τοποθέτηση πρόσθετου σταθερού κυματοθραύστη. Είναι ένα έργο που απαιτεί ένα χρονικό περιθώριο”.

Σε τροχιά εργασιών κινείται το Λιμενικό Ταμείο Σιθωνίας και στο λιμάνι του Πόρτο Κουφό για την αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού του κυκλώματος του λιμανιού ώστε να τοποθετηθεί ο κατάλληλος φωτισμός ενόψει και του καλοκαιριού.