Αν. Χαλκιά: «Απαράδεκτο να μη λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο το ΚΥ Κασσάνδρας»

  χαλκια

  Έντονη διαμαρτυρία απηύθυνε η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά προς τον Υπουργό Υγείας, τις Υγειονομικές Αρχές, την Εθνική Επιτροπή εμβολιασμών, τον ΕΟΔΥ και τους Βουλευτές της Χαλκιδικής για την απαράδεκτη κατάσταση να μη λειτουργεί ως τώρα το Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας ως εμβολιαστικό κέντρο κατά του Covid-19 και να ειδοποιούνται οι δημότες Κασσάνδρας από τις Υγειονομικές Αρχές προκειμένου να εμβολιαστούν στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου του Δήμου Αριστοτέλη και στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου στο Δήμο Σιθωνίας.

  Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά δήλωσε:

  «Διαμαρτύρομαι έντονα στο Υπουργείο Υγείας, στις Υγειονομικές Αρχές της χώρας και ενημερώνω τους Βουλευτές της Χαλκιδικής ότι το Κ.Υ Κασσάνδρας πρέπει άμεσα να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο.
  Δεν θα ανεχτώ σε καμία περίπτωση την ταλαιπωρία των συνδημοτών μας που καλούνται να διανύσουν 150 χιλιόμετρα και μάλιστα σε οδικό δίκτυο ορεινό, με δυσμενείς καιρικές συνθήκες για να εμβολιαστούν».

  Ακολουθεί το έγγραφο της διαμαρτυρίας.

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
  ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
  Γραφείο Δημάρχου Κασσάνδρεια 11-02-2021
  Αριθμ. Πρωτ.: 1983
  Ταχ.Δ/νση: Κασσάνδρεια 63077, Χαλκιδική
  Τηλ.: 23743 50115-114 FAX 2374350111
  Email:otakas1@otenet.gr ΠΡΟΣ
  1. Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλειο Κικίλια
  2. Γ.Γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
  κος Μάριος Θεμιστοκλέους
  3. Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού
  4. ΕΟΔΥ(υπόψιν Προέδρου)
  5. Διοικητή 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης
  6. Βουλευτή Χαλκιδικής, κ. Γεώργιο Βαγιωνά
  7. Βουλευτή Χαλκιδικής, κα Κυριακή Μάλαμα
  8. Βουλευτή Χαλκιδικής, κ. Απόστολο Πάνα
  ΚΟΙΝ.:

  1. Π.Ε.Δ.Υ. Κ.Υ Κασσάνδρειας

  Θέμα: Επείγον αίτημα για την λειτουργία του Κ.Υ Κασσάνδρειας ως εμβολιαστικό κέντρο
  Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι παρόλο που το Κ.Υ Κασσάνδρειας έχει οριστεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού ως εμβολιαστικό κέντρο, παρότι είναι καθόλα έτοιμο και οργανωμένο, δεν έχει γίνει έως αυτή την στιγμή έναρξη της λειτουργίας του.

  Οι κάτοικοι του Δήμου Κασσάνδρας λαμβάνουν, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, μηνύματα για ραντεβού σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα όπως το Κ.Υ. Παλαιοχωρίου το οποίο εδρεύει στο Παλαιοχώρι και βρίσκεται σε μέγιστη απόσταση 100 χιλιομέτρων και ελάχιστη 80 χιλιομέτρων από τα όρια του Δήμου Κασσάνδρας ή στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου του Δήμου Σιθωνίας.

  Το οδικό δίκτυο είναι δύσκολο με πολλές στροφές με αποτέλεσμα να χρειάζεται περίπου μιάμιση με δύο ώρες για να μεταβούν στο εμβολιαστικό κέντρο. Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει σύνδεση με συγκοινωνία και τις περισσότερες φορές η μετάβαση γίνεται με ΙΧ αυτοκίνητο, που οι περισσότεροι δεν διαθέτουν.

  Αρκετοί εξ΄ αυτών έχουν προβλήματα υγείας και η μετακίνησή τους είναι δύσκολη και σε πολλές περιπτώσεις απαγορευτική λόγω των μεγάλων αποστάσεων.

  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι Δημότες του Δήμου Κασσάνδρας να αδυνατούν να μεταβούν στα συγκεκριμένα κέντρα για εμβολιασμό και να ακυρώνουν τα ραντεβού.

  Σας καλώ λοιπόν, να εξετάσετε προσεκτικά το θέμα και προχωρήσετε άμεσα στην ενεργοποίηση της λειτουργίας του Κ.Υ. Κασσάνδρειας ως εμβολιαστικό κέντρο, το οποίο όπως αναφέραμε είναι καθόλα έτοιμο και οργανωμένο, με αποτέλεσμα να διευκολυνθούν και να εξυπηρετηθούν οι δημότες μας.

  Η Δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά