Δημοσιεύθηκε τη νύχτα, περίπου στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα « έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη μέρα χθες προηγήθηκε (άγνωστο γιατί) ένα καταιγισμός δημοσιευμάτων για το πως θα λειτουργεί ειδικά στην Αττική ο Δημόσιος Τομέας, που δημιούργησε μια διάχυτη αίσθηση σε πολίτες και Υπαλλήλους ότι, για να παίζει στα πρώτα θέματα συνεχώς παντού, δεν μπορεί, κάτι σημαντικό αλλάζει, κάτι θα αυστηροποιείται. Τελικά, και όποιος ασχολήθηκε και όποιος δεν χαράμισε ούτε δευτερόλεπτο να τα ακούσει/διαβάσει, στην ίδια γνώση κατέληξαν.

Αυτό γιατί στην ΚΥΑ που εκδόθηκε, ειδικά στην Ενότητα με τα μέτρα για τις Δημόσιες Υπηρεσίες, δεν εντοπίζεται κάποια αυστηροποίηση για την Αττική.  Τα μέτρα είναι ακριβώς τα ίδια και στα 4 επίπεδα στα οποία χωρίζεται η Χώρα, δηλαδή και στην Αττική τα ίδια με παντού στην Ελλάδα.

Περαιτέρω, εάν τα συγκρίνουμε με εκείνα της προηγούμενης ΚΥΑ, που είχε βγει το  Σάββατο  , πάλι βγαίνουν στην ουσία τα ίδια και για τα 4 επίπεδα, ήτοι και για την Αττική. Για να είμαστε απολύτως ακριβείς, όπως θα δείτε κατωτέρω, εντοπίζεται μόνο μια σημειακή συντακτική διαφοροποίηση (πρακτικά ενοποίησαν τα δύο σημεία / bullets που αφορούσαν τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων και τη διενέργεια συναντήσεων εργασίας, σε ένα bullet).

Ακολουθούν τα μέτρα, που ισχύουν από σήμερα μέχρι την 1η Μαρτίου, όπως θεσπίστηκαν στη μεταμεσονύχτια ΚΥΑ του Φ.Ε.Κ. Β’ 534/«10.2.2021».  Προφανώς θα ακολουθήσει, όπως πάντα, και Εγκύκλιος, την οποία θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά μετά την έκδοσή της.