Αναλυτικά, η ανακοίνωση: 

Τα μικρά χεράκια
Γεμίσαν με ελιές τα βαζάκια!!

Φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών και την απαγόρευση των μετακινήσεων των μαθητών η τυποποίηση έγινε από μαθήτρια του Σχολείου μας και την μητέρα της, την κ. Ματούλα, στην οικογενειακή μονάδα συγκέντρωσης και επεξεργασίας ελιάς Gaia-olives. Τα χαρακτηριστικά των ελιών που φτιάξαμε είναι το χρυσοπράσινο χρώμα με σκληρή σάρκα, λεπτό φρουτώδες άρωμα που αφήνει μια πικάντικη επίγευση  και το κουκούτσι ξεχωρίζει εύκολα, έτσι αποφάνθηκαν οι γευσιγνώστες!!

Το τελικό στάδιο έγινε στο σχολείο όπου οι μαθητές έκοψαν και τοποθέτησαν τις ετικέτες στα βάζα. Εξηγήσαμε στα παιδιά τον ρόλο της ετικέτας και τα στοιχεία που αναγράφονται σε αυτήν.

Για την ιστορία

Είναι μια  δράση του Σχολείο μας σε συνεργασία με τον  Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών Ολύνθου «biolivia» σε συνέχεια του  μνημονίου συνεργασίας που υπάρχει με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και γενικά την προώθηση και την καλλιέργεια θετικών προτύπων στην βιολογική καλλιέργειας και την επεξεργασία της ελιάς  με βιωματικό τρόπο.

Η τυποποίηση ήταν η επόμενη φάση των ελιών που φτιάξαμε στο Σχολείο για να αντέξουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δείτε πως της φτιάξαμε κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Είμαστε υπερήφανοι που κάτω από αυτές τις συνθήκες υλοποιούμε δράσεις ζωής και δίνουμε στους μαθητές μας ερεθίσματα για να κατανοήσουν το σημαντικό ρόλο που παίζει η πράσινη ελιά για το χωριό και την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την οικογενειακή μονάδα συγκέντρωσης και επεξεργασίας ελιάς Gaia-olives, τον  Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών Ολύνθου «biolivia», το πρόεδρο του χωριού και ΟΛΟΥΣ όσοι είναι δίπλα μας και βοηθούν το έργο μας!!