Το Γ.Ν. Χαλκιδικής   μετά   την   ευγενική  χορηγία  δύο   ευεργετών,  του Δήμου Κασσάνδρας και των εταιρειών του Ομίλου Sani/ Ιkos , εξοπλίζεται με δύοπροηγμένης τεχνολογίας κάψουλες ολοσωματικής αποστείρωσης, τύπου ProMedical UV-5200.

Ο ειδικός αυτός θάλαμος τοποθετείται για πρώτη φορά σε Δημόσιο Νοσοκομείο,  λειτουργεί με υπεριώδη ακτινοβολία  UVC, μήκος κύματος 200nm-280nm και  σκοτώνει πιστοποιημένα όλα τα  βακτήρια και του ιούςσυμπεριλαμβανομένου και του κορονοϊoύ SARS-COV-2 (COVID-19) σε μόλις 7 δευτερόλεπτα.

Η κάψουλα, αυτή θα συμβάλλει αποτελεσματικά τόσο στην ασφάλεια των λειτουργιών υγείας του νοσοκομείου μας, όσο και στην εξοικονόμηση των ειδικών προστατευτικών στολών (Tyvek).

Όλο το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στις εταιρείες του Ομίλου Sani / Ιkos,που εκπροσωπήθηκαν από την υπεύθυνη Επικοινωνίας κ. Δώδου Γεωργία και τον Δήμο Κασσάνδρας που εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Στακινό Βασίλειο , για την αμέριστη συμπαράστασή τους στο δύσκολο αγώνα που δίνουμε κατά της πανδημίας.