“Κανένα τάγμα εφόδου δεν έχει θέση στον κόσμο της προόδου. Το νομοσχέδιο δεν βάζει στα πανεπιστήμια την αστυνομία. Βάζει τη δημοκρατία” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο απαντά με τόλμη στο διαχρονικό πρόβλημα ασφάλειας των πανεπιστημίων τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις κινούνται σε τέσσερις κατευθύνσεις:

1) διασφαλίζουν τη στοιχειώδη ικανότητα υποψηφίων φοιτητών να ξεκινήσουν τις σπουδές τους θεσπίζοντας ελάχιστη βάση εισαγωγής σε κάθε σχολή.

2) οδηγούν τον ενδιαφερόμενο να φοιτήσει εκεί που πραγματικά επιθυμεί αντί να καταλήγει τυχαία σε ένα τμήμα από το οποίο είναι πολύ πιθανό να μην αποφοιτήσει.

3) θέτουν χρονικό όριο στις σπουδές.

4) Οι ρυθμίσεις στέκονται με ωριμότητα και με θάρρος απέναντι στην ανομία που πολιορκεί εδώ και χρόνια τα πανεπιστήμιά μας.

“Είναι καιρός να δούμε κατάματα την αλήθεια. Να πιάσουμε το νήμα της προόδου την ανώτατη εκπαίδευση από την αρχή. Πρέπει οι σχολές να ασχοληθούν ξανά με τον αληθινό τους προορισμό. Εκτός από τις ανώνυμες συλλογικότητες υπάρχει και ο επώνυμος φοιτητής και ότι το οργανωμένο κράτος οφείλει να μην αφήνει την κοινωνία” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τη σύγκρουση δύο κόσμων και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για υποκρισία καθώς οι ρυθμίσεις αποτελούσαν προεκλογικές εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας.

“Παντελώς αυτονόητη η ελεγχόμενη είσοδος στα πανεπιστήμια, ώστε να πάψουν οι αίθουσες φοιτητών  να μετατρέπονται σε γιάφκες περιθωριακών και εκθετήρια παρεμπορίου.  Οι σχολές θα κλείσουν έτσι την πόρτα στη βία ανοίγοντας την πόρτα στην ελευθερία. Κανένα τάγμα εφόδου δεν έχει θέση στον κόσμο της προόδου” είπε.

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε κείμενο της νεολαίας Λαμπράκη και με βάση αυτό ζήτησε από την αντιπολίτευση να συνυπογράψει κείμενο για υποτροφίες σε φοιτητές και υποψήφιους φοιτητές. “Αν δεν συμφωνείτε με εμάς, συμφωνείστε μαζί τους. Με τις εμβληματικές προσωπικότητες μιας άλλης αριστεράς με την οποία δεν έχετε καμία σχέση” είπε.

Πηγή: real.gr