Λίγοι γνωρίζουν πως η Χαλκιδική έχει ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας, με πλούσιο πράσινο και καταγάλανα νερά, εξωτική ομορφιά που εντυπωσιάζει. Η Αμμουλιανή μάς παρουσιάζει τα καλά κρυμμένα μυστικά της…

Η Αμμουλιανή, το μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής, βρίσκεται απέναντι από την Ουρανούπολη. Πρόκειται για ένα νησάκι καταπράσινο, γραφικό, γεμάτο μοναδικές παραλίες, από τις ομορφότερες της Ελλάδας!

Αμμουλιανή Χαλκιδική νησί

Η άγνωστη και εξωτική Αμμουλιανή

  • Οι ΕΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στη Βόρεια Ταϊλάνδη – Τάτα, Η πανέμορφη ελεφαντίνα
Η Αμμουλιανή είναι το άγνωστο νησί της Χαλκιδικής με την εξωτική ομορφιά που εντυπωσιάζει όποιον το γνωρίσει καλύτερα. Θα φτάσετε εδώ από το λιμανάκι της Ουρανούπολης, από όπου θα πάρετε το καραβάκι και σε λίγα λεπτά θα προσεγγίσετε έναν μικρό επίγειο παράδεισο.
Αμμουλιανή οικισμός στο νησί της Χαλκιδικής

Στο νησί κυριαρχεί το πράσινο, μιας και είναι κατάφυτο από ελιές και χαμηλή βλάστηση. Οπότε αφήστε στην άκρη το αυτοκίνητό σας και απολαύστε μια βόλτα στη φύση διαλέγοντας ένα από τα περιπατητικά μονοπάτια. Στην πλατεία του χωριού, θα βρείτε το Λαογραφικό μουσείο γεμάτο από την ιστορία των Μικρασιατών.

Διαβάστε ακόμα:
Το πιο “μοναχικό” σπίτι στον κόσμο! Σε ένα μικρό ερημονήσι της νότιας Ισλανδίας – Διαμονή στην απομόνωση (βίντεο)
Αμμουλιανή εξωτικό νησί Χαλκιδική

Διάσημη η Αμμουλιανή για τα κρυστάλλινα νερά της, ιδανικά για βουτιές αλλά και για ψάρεμα, ενώ ο βυθός της φημίζεται για τη μεγάλη ποικιλία υποθαλάσσιας ζωής, που θα γοητεύσει τους λάτρεις των καταδύσεων και όχι μόνο.

Πράσινο στην Αμμουλιανή Χαλκιδικής

Το νησί έχει έναν μοναδικό οικισμό, αλλά οι επιλογές σε διαμονή, εστιατόρια και καφετέριες είναι πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες. Οι φιλόξενοι κάτοικοι είναι πρόθυμοι να σας προσφέρουν το καλύτερο με τη γνωστή νησιώτικη φιλοξενία.

Λιμάνι στο νησί Αμμουλιανή

Οι απίθανες παραλίες της Αμμουλιανής

Η Αμμουλιανή είναι ξακουστή για τις παραλίες της και πραγματικά αξίζει να τις γνωρίσετε. Ο Άγιος Γεώργιος είναι προσβάσιμος τόσο από τη στεριά, με αυτοκίνητο από το χωριό, όσο και από τη θάλασσα με το δικό σας σκάφος ή νοικιασμένη βάρκα. Στον δρόμο θα ανακαλύψετε πολλές μικρές παραλίες, οπότε επιλέξτε αυτή που ταιριάζει στο δικό σας γούστο. Στον Άγιο Γεώργιο θα βρείτε και κάποιες ταβερνούλες.

Παραλίες Αμμουλιανή Χαλκιδική

Η παραλία Αλυκές βρίσκεται στην πίσω μεριά της Αμμουλιανής, που βλέπει προς τη Σιθωνία και είναι επίσης προσβάσιμη από ξηράς και από θαλάσσης. Χαρείτε ξέγνοιαστες βουτιές σε καθαρά νερά και γευματίστε σε μια από τις παραθαλάσσιες ταβέρνες.

Πρασινογάλαζα νερά Αμμουλιανή

Η ακτή Πόρτο Άγιο έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία, είναι οργανωμένη και προσφέρει Beach bar και εστιατόριο. Στην πίσω μεριά της Αμμουλιανής υπάρχουν και πολλές άλλες μικρές παραλίες που χρειάζεται βάρκα για να τις επισκεφθείς. Δοκιμάστε το, αξίζει τον κόπο.

Πηγή: www.travelstyle.gr