Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, υποδέχθηκε στο γραφείο του τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού, κο Χρήστο Βορδό και το νέο προϊστάμενο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής κι Αγίου Όρους κ Γιώργο Σκιαδαρέση. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του κι έχουν σχέση με το Δήμο Πολυγύρου κι όχι μόνο.

Αναλυτικά:

”Σήμερα είχα την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να υποδεχθώ στο γραφείο μου, μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κο Χρήστο Βορδό, το νέο προϊστάμενο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής κι Αγίου Όρους κ Γιώργο Σκιαδαρέση.

Έναν εξαιρετικό άνθρωπο και γνώστη των θεμάτων της Χαλκιδικής, σε σχέση με το αντικείμενό του. Συζητήσαμε για όλα τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητος του κι έχουν σχέση με το Δήμο Πολυγύρου κι όχι μόνο. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση

– στον Πύργο των Μαριαννών καθώς και
– στην Αρχαία Όλυνθο, σε ότι αφορά την προβολή και την εξωστρέφειά τους, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από εκδηλώσεις ψηφιοποιημένης μορφής.

Ιδιαίτερα όμως μας απασχόλησε το θέμα

– του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου σε ότι αφορά την ολοκλήρωση και πλήρη λειτουργία του. Ο στόχος είναι κοινός. Το πρώτο μας βήμα επετεύχθη με την χρηματοδότηση της πλήρους λειτουργίας του Μουσείου με το ποσό των 950.000 ευρώ ,μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ύστερα από πρόταση της αρμόδιας Υπουργού κας Λίνα Μενδωνη. Ενέργεια την οποία στηρίξαμε κι απαιτήσαμε εξ αρχής προς όφελος , όχι μόνο των δημοτών του Δήμου μας αλλά και όλης της Χαλκιδικής, αφού πρόκειται για το μοναδικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον απελθόντα έφορο κο Κανονίδη για την εξαιρετική συνεργασία μας και την ετοιμότητα που είχε σε επίπεδο μελετών, ώστε να χρηματοδοτηθεί το όλο έργο. Το βέβαιο είναι, ότι τώρα ξεκινά ένας αγώνας δρόμου, για την άμεση δημοπράτηση κι ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου, ετσι ώστε και με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του, να αναδειχθεί σε πυρήνα πολιτισμού της πόλης και να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες, εκπαιδευτικές δραστηριότητες της σχολικής κοινότητας καθώς και για επισκέπτες της επιστημονικής κοινότητας.

Συνεχίζουμε..”