Σε συναγερμό βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός εν όψει της κακοκαιρίας «Μήδεια» που βρίσκεται προ των πυλών. Μετά τη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Την ίδια ώρα, καταρτίζεται επιχειρησιακό σχέδιο για το εμβολιαστικό πρόγραμμαπροκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τον χιονιά.

Συγκεκριμένα, έκκληση προς όλους τους πολίτες να μην κυκλοφορούν άσκοπα, να έχουν πάντα αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα τους και να μην κινούνται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης στις εθνικές οδούς απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αμέσως μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας, στην λεωφόρο Κηφισίας, για τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων, εν όψει της αναμενόμενης κακοκαιρίας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι τις επόμενες ώρες θα αποφασιστεί αν θα αναβληθούν οι εμβολιασμοί και αύριο θα αποφασιστεί τι θα γίνει με την κυκλοφορία των φορτηγών, ενώ τόνισε ότι όλα τα όργανα του κράτους θα είναι στο δρόμο, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ελεύθερη και απρόσκοπτη κυκλοφορία.