Ο Σύλλογος Λαϊκών αγορών ανέφερε πως υπάρχει ασυνεννοησία σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στη Χαλκιδική τα Σάββατα. Μάλιστα, επικοινωνώντας με τους αρμόδιους της Αθήνας και μιλώντας με το τμήμα εμπορίου της ΠΕΧ, διέκρινε μια ασυνεννοησία.

Αναλυτικά, η νέα ανακοίνωση: 

”Για άλλη μια φορά το δούλεμα συνεχίζεται. Σε επικοινωνία του προέδρου της Ομοσπονδίας κυρίου Άγγελου Δερετζή με τον υπουργό Ανάπτυξης κύριο Άδωνη Γεωργιάδη σχετικά με το κλείσιμο των λαϊκών αγορών της Χαλκιδικής τα Σάββατα, η απάντησή του ήταν ότι η απόφαση για κλείσιμο ‘εχει αλλάξει και έχει δημοσιευθεί στο χθεσινό ΦΕΚ.

Σε επικοινωνία μου με το τμήμα εμπορίου της ΠΕΧ μου ανέφεραν ότι το σχετικό ΦΕΚ δεν αναφέρει κάτι τέτοιο, παρά εξαιρεί μόνο την περιφερειακή ενότητα Θεσ/νίκης. Επικοινώνησα και με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου στην Αθήνα, όπου μου ανέφεραν τα ίδια, δεν υπάρχει τέτοια απόφαση, συνεπώς οι λαϊκές αγορές της Χαλκιδικής θα είναι κλειστές όλα τα Σάββατα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Τελικά ποιος κοροϊδεύει ποιόν? Είναι σοβαρά πράγματα αυτά? Οι συνάδελφοι φορτωμένοι με εμπορεύματα να τα πετάξουν για άλλη μια φορά, ποιος θα τους αποζημιώσει? Για ποιο λόγο δεν υπάρχει συντονισμός στο Υπουργείο? Τελικά το συμπέρασμα είναι ένα, η Χαλκιδική είναι απούσα από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, όσο και να προσπαθούμε εμείς αν η Περιφέρεια, οι βουλευτές του νομού, οι δήμαρχοι δεν πιέσουν όλοι μαζί, σαν μια γροθιά δεν πρόκειται ποτέ να πετύχουμε τίποτε”.