Ο εφιάλτης του καρκίνου στις ευαίσθητες και τρυφερές παιδικές ηλικίες δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και απαθή.

Δυστυχώς, ο καρκίνος κάποιες φορές εντοπίζεται σε παιδικά σωματάκια που παλεύουν για να ζήσουν, πριν καν προλάβουν να ανθίσουν.

Δυστυχώς, με το σκληρό πρόσωπο του παιδικού καρκίνου έχουμε έρθει αντιμέτωποι ορισμένες φορές και από πολύ κοντά. Νιώσαμε τη δυσάρεστη παρουσία του σε μικρούς μας φίλους και δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να στηρίξουμε κυρίως τους γονείς τους που με μάτια γεμάτα δάκρυα έψαχναν να ακουμπήσουν στην ελπίδα.

Η ελπίδα για ίαση στον παιδικό καρκίνο είναι κατά κανόνα μεγάλη. Οι γιατροί τις περισσότερες φορές είναι αισιόδοξοι. Οι μικροί μας άγγελοι βγαίνουν νικητές και η ζωή τους χαμογελάει διάπλατα. Αυτή την ελπίδα θέλω να δώσω όχι μόνο στους γονείς παιδιών με καρκίνο αλλά σε όλους τους γονείς. Και τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Κασσάνδρας βρίσκεται κοντά τους.

Τα παιδικά χαμόγελα δε θα σβήσουν γιατί δε θα το επιτρέψουμε. Αντίθετα, είμαστε παρόντες και πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε αθόρυβα μα ουσιαστικά σε κάθε τέτοια περίπτωση. Εύχομαι να μη χρειαστεί ποτέ κανένας αυτή τη στήριξη και όλα τα παιδιά του κόσμου να είναι γερά και χαμογελαστά, γεμάτα υγεία και ζωντάνια.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά