κικίλιας

Η επιδημιολογική κατάσταση σε αρκετές περιφερειακές ενότητες δείχνει αυξητική εικόνα των κρουσμάτων, ωστόσο το παρήγορο είναι ότι στις μεγάλες περιφέρειες υπάρχει μια σταθεροποίηση ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την covid-19 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Είπε χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στα ακραία καιρικά φαινόμενα και στην άμεση αντίδραση ως προς τον προγραμματισμό για τον εμβολιασμό, προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών όπως είπε γι αυτό αναβλήθηκαν τα ραντεβού εμβολιασμού.

Έχει ληφθεί μέριμνα για επαναπρογραμματισμό αυτών των ραντεβού και θα αποσταλεί μήνυμα για ημέρα και ώρα εμβολιασμού στους πολίτες.

Ο υπουργός έθεσε και ένα θέμα που έχει να κάνει με την απώλεια χιλιάδων δόσεων εμβολίου και όπως είπε μετά από συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων εμβολιάστηκαν πολίτες. Δηλαδή αυτοί που είχαν προσέλθει αλλά και σε μια επιχείρηση 24 ωρών πάνω από 400 τρόφιμοι στις φυλακές Κορυδαλλού και στο κέντρο της Αμυγδαλέζας πάνω από 250 φιλοξενούμενοι. Επίσης υγειονομικοί και στρατιωτικοί .Η κρατική μηχανή λειτούργησε είπε ο υπουργός.

Θεμιστοκλέους: Επαναπρογραμματισμός των ραντεβού εμβολιασμού που αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας

Στον τρόπο επαναπρογραμματισμού των εμβολιασμών που αναβλήθηκαν , εξαιτίας της κακοκαιρίας, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Σήμερα έχουν εμβολιασθεί 25.137 πολίτες με την προσέλευση να ξεπερνά το 89%. Έχουμε ξεπεράσει τους 600.000 εμβολιασμούς με ποσοστό κάλυψης 5,71%.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς που αναβλήθηκαν χθες εξαιτίας της κακοκαιρίας, είπε ότι ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης ώστε να μην χαθεί καμία δόση εμβολίου. Όλα τα ραντεβού που δεν πραγματοποιήθηκαν θα επαναπρογραμματιστούν τις επόμενες ημέρες και όλοι οι πολίτες θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό τους τρεις ημέρες νωρίτερα, για την ώρα και ημέρα εμβολιασμού τους. Για την ηλικιακή ομάδα 60-64 τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα Δευτέρα-Παρασκευή, στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα του αρχικού ραντεβού.Οι πολίτες που είχαν ραντεβού στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα Δευτέρα-Παρασκευή με τον ίδιο τρόπο. Η τρίτη κατηγορία των 75 και άνω καθώς και άλλες κατηγορίες των οποίων αναβλήθηκαν χθες τα ραντεβού οι εμβολιασμοί θα γίνουν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.