Τo Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα για την εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβύτερου Αθανασίου Ραμανδάνη:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Προποντίδας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβύτερου Αθανασίου Ραμανδάνη, πατέρα της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δέσποινας Ραμανδάνη.

Ο μακαριστός υπήρξε άοκνος εργάτης της Πίστεως και της Ορθοδοξίας, βρισκόταν καθημερινά κοντά στο ποίμνιό του μέχρι τις τελευταίες του στιγμές. Υπηρέτησε ευλαβικά, με συνέπεια και ήθος, για πάνω από πενήντα έτη την τοπική εκκλησία ως εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου της Κοινότητας των Νέων Μουδανιών, δημιουργώντας δύο μεγαλοπρεπείς Ναούς, πολλά παρεκκλήσια και έναν Σταυρό στην είσοδο της πόλης για την προστασία της.

Άριστος οικογενειάρχης, καταξιωμένος και αγαπητός τόσο ως εκπαιδευτικός όσο και ως ιερέας, έχαιρε του σεβασμού όλων. Ανέπτυξε τεράστιο φιλανθρωπικό έργο και βοηθούσε πρόθυμα κάθε αδύναμο συμπολίτη μας. Στην προσπάθειά του αυτή, δημιούργησε ένα εκκλησιαστικό Γηροκομείο, επιβεβαιώνοντας την αγάπη του προς τους ανήμπορους και πάσχοντες ανθρώπους. Ήταν ακούραστος, δοτικός, δημιουργικός, με λόγο διδακτικό, τιμητής του ράσου του, πιστός υπηρέτης του Θεού και του λόγου Του.

Το έργο του θα μείνει ως κληρονομιά για τις επόμενες γενιές, ενώ η πολύτιμη προσφορά του και η δράση του αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, καθώς αναδεικνύουν το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.
Σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες, απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Ας αναπαύεται εν ειρήνη.

➡Ειδικότερα αποφασίζεται:
• Να δοθεί σε δρόμο της Δημοτικής Ενότητας Μουδανιών Δήμου Νέας Προποντίδας το όνομα «Πρωτ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΡΑΜΑΝΔΑΝΗ»
• Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να σταλεί σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ