Μέχρι το τέλος του 2021 δεν αποκλείεται να είναι έτοιμο το ιστορικό σπίτι του αείμνηστου Κότσιανου στον Πολύγυρο καθώς το έργο έχει εναχθεί στο ΕΣΠΑ για να μετατραπεί η οικία σε ιστορικό και λαογραφικό Μουσείο.
Παράλληλα, ο δήμος αγόρασε άλλα δύο γειτονικά΄ κτίσματα ώστε να είναι ο χώρος πλήρως επισκέψιμος. Επόμενη κίνηση για τον δήμο είναι η αξιοποίηση όλων των ιστορικών μνημείων του δήμου και η προβολή τους. «Όλα αυτά τα στοιχεία θα τα κάνουμε πόλο έλξης για τους τουρίστες», τόνισε ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος.
Αναφορικά με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, ο δήμος θα υποβάλλει πρόταση για τον εξωτερικό χώρο του Μουσείο, τη στιγμή που εκτιμάται ότι το Μουσείο σε πλήρη λειτουργία θα βρίσκεται στα μέσα του 2023.
Οι εκτιμήσεις του δημάρχου Πολυγύρου κ. Ζωγράφου είναι ότι ο δήμος έχει τεράστιες προοπτικές λόγω του συνδυασμού ορεινού όγκου και θάλασσας. Όπως λέει μάλιστα είναι πλήρως αξιοποιήσιμη η κοινοτική πρωτοβουλία leader και για το θαλάσσιο κομμάτι του δήμου. Στόχος επίσης είναι και ο ιατρικός τουρισμός στον δήμο, κάτι για το οποίο έχει συσταθεί ειδική επιτροπή ώστε να αξιοποιήσει πλήρως τις αναπτυξιακές τουριστικές δυνατότητες του Πολυγύρου.
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=mUAHy-qSboM[/embedyt]