κινηση

Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, η καθηγήτρια, Αναστασία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να μπορούμε να περάσουμε αυτές τις ημέρες «στις ιδιαίτερες πατρίδες μας», αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο για άνοιγμα της μετακίνησης εκτός νομού.

«Στόχος μας είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο, ώστε να κάνουμε Πάσχα, όπως μόνον εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να το γιορτάζουμε» υπογράμμισε η κυρία Κοτανίδου, Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Η Αναστασία Κοτανίδου δήλωσε ότι η κοινωνία έχει κουραστεί από το lockdown και υπερασπίστηκε την επιλογή της κυβέρνησης για την παράταση της καραντίνας. «Όλοι είμαστε κουρασμένοι και δεν αντέχουμε παραπάνω lockdown», είπε χαρακτηριστικά η Αναστασία Κοτανίδου στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, αλλά ζήτησε ο κόσμος να κάνει υπομονή.

Παρόλα αυτά έκλεισε ουσιαστικά το παράθυρο των συζητήσεων για άμεση άρση ορισμένων περιορισμών, λέγοντας: «Βασικό μας μέλημα είναι το κατά το δυνατό πιο γρήγορο άνοιγμα δραστηριοτήτων, ωστόσο τα νούμερα δεν μας το επιτρέπουν. Παρά την ελπίδα μας τα νούμερα φαίνονται πολύ άσχημα». Επίσης, υπερασπίστηκε την επιλογή της κυβέρνησης για την παράταση και την εφαρμογή του lockdown. Η ίδια είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν ξέρουμε τι κρούσματα θα είχαμε, αν δεν το είχαμε εφαρμόσει το lockdown ή σταματήσει νωρίτερα. Όλοι κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας».

Πηγή: ethnos.gr