Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Πολυγύρου,Χρήστος Βορδός είναι μεγάλος υποστηρικτής του καρναβαλιού στην πόλη του,συμμετέχει,και βοηθά τους εθελοντές που το κρατούν ζωντανό.

Ο αείμνηστος δήμαρχος Αθ. Καραγκάνης έδωσε την ιδέα για τη δημιουργία του καρναβαλιού.Ξεκίνησε με λίγα μέσα αλλά με περισσή διάθεση οι Πολυγυρινοί  συμμετείχαν με όλες τους τις δυνάμεις μπορεί φτωχικά αλλά γεμάτοι συναισθήματα περισσότερα από τώρα με πειράγματα χορό και ποτό έκαναν τον Πολύγυρο πολύ γρήγορα πόλο έλξης η γειτνίαση με τη Θεσσαλονίκη έφερε κόσμο που με την πάροδο των χρόνων έγιναν θαμώνες του.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=rGt36Ns-rRU[/embedyt]

Η αποκριά στον Πολύγυρο κρατούσε μέρες με μασάλια,γλέντια,οργανωμένους χορούς, ατελείωτα τραπέζια και μουσικοί πλανόδιοι σε κάθε γωνιά,γίνονταν παλαιά την Καθαρά Δευτέρα,τώρα όμως την τελευταία Κυριακή με πολλά πεζοπόρα τμήματα μια διοργάνωση του δήμου με πολλούς εθελοντές που ζουν για αυτό.

Είναι η δεύτερη χρονιά τόνισε που δε θα ζήσουμε στους ρυθμούς του μια απώλεια εκτός από τη ψυχαγωγική αλλά και οικονομική.Η εστίαση,οι άνθρωποι της οι οικογένειες αυτών ένας μεγάλος κύκλος.

Ευχή να τελειώσουμε και να βρεθούμε ξανά.